Ledler Aşırı Isınıyor ve kablolar yanmaya başlıyor.

Sadece voltaj düşürücü modul hayal kırıklığı yapabilir. Çünkü bu tür modüllerde çıkış voltajı giriş voltajının 1,5-2 volt altında oluyor. Ya biraz daha pahalı hem düşürücü hem yükselticili ve akım ayarlı bir modül almalısınız ya da bu tür uygun güçte kendin yap bir akım ayarlı devre yapmalısınız.
 
Şimdi yaptığım ölçümde 4 led 2.50 Amperden 3.20 civarına kadar çıktı ve artmaya devam ediyor şuan 3.24 ısındıkça yükseliyor buradan sonra artık el değilemeyecek kadar sıcak oluyor.Benim için 3.Amper civarında tutmak yeterli olur ışık şiddeti ve led sıcaklıkları bu amperde gayet iyi gözüküyor.XL 4015 işimi görür sanırım Ekli dosyayı görüntüle 84535

Bu yüzden ledler için akım sınırlama şart. Siz onu durdurmasanız o akım ledler eriyene/ölene kadar yükselmeye devam eder.

Bencede daha düşük alımla çalıştırmak daha uzun bir ömür sağlayacaktır. Mesela 12w vermesinde 9-10w versin böylece uzun bir müddet hizmet edebilir
 
Arkadaşlar ledleri kapatıp açtım ve tekrar ölçüm yaptım bu kezde 2.1 amperin üzerine çıkmadı ve çok ısınmadı neden böyle dengesiz çalışıyor.
 
Arkadaşlar ledleri kapatıp açtım ve tekrar ölçüm yaptım bu kezde 2.1 amperin üzerine çıkmadı ve çok ısınmadı neden böyle dengesiz çalışıyor.

Yaptığınız işlemleri projeledirip anlamanız
Kullandığınız malzemeler bağlantıları ölçüm yerleri vs gibi
Arkadaşlar daha iyi yorum yapabilsinler.

Kolay gelsin.
 
images (12).jpeg

Bu ürün işimi görür demi voltaj ve akım ayarı mevcut.(XL4015)
 
Beslemenin DC12V ise görmez. Çünkü çıkışı 11 volt'un altına düşürür. Ama 11 volt ile de verim alırsanız, yeterli aydınlatmayı sağlayabilirseniz sorun olmaz, kullanabilirsiniz.
Bir de gücü ihtiyacınızın iki katı olsun. Yoksa ledleri koruyacakken modül kızarır!
 


test.png



 
Son düzenleme:
Arkadaşlar ilgi ve alakanız için hepinize teşekkür ediyorum XL 4016 modülü işimi fazlasıyla görecek ve uzun ömürlü olacak gibi görünüyor.Modülü araya ekleyip bağlantıları düzeltip soğutucu da ekledikten sonra uzun ömürlü bir led aydınlatmam olacaktır artık.
 
Arkadaşlar XL4016 İle ayarlamaları yaptım 12v / 3.2a olarak ayarladım ledler ısınmıyor gayet güzel ancak akım sınırlaması başladığı anda trafodan ses gelmeye başlıyor sesi paylaştım herhangi bir sorun olur mu ilerde. Trafo Sesi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst