Led tv yarısı mor oldu

Dabbe-tr

Üye
Katılım
30 Ocak 2016
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar,
Sorunum Yumatu 32" hd led tv de sağ taraf mor renk oldu. İlk zamanlar belli bir süre sonra gidiyordu. Fakat şu aralar sabit sağ taraf bu şekilde. Tv nin içini açtım fakat kondansatorlerde olsun diyotlarda olsun sıkıntı göremedim. Sıkıntı sizce neden olabilir ?
IMAG0874.jpg
 
Görüntü kaynağını değiştirdiniz mi ? Farklı kaynaktada aynı davranıyor ise sorun panel fleksi yada paneli süren tft yongasında olabilir.
 
Evet, hdmi bağlı . Hdmi bağlantısını söktüm normal tv bağlantısını açtım fakat sıkıntı yine aynı. Menü penceresi açıkken de değişen birşey olmuyor. Dediğiniz gibi flex kabloyu bulabilirsem değiştireyim bakalım. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Kenar aydınlatmalı ise sağ taraftaki LED bardaki ledlerde arızalanmış olabilir.
 
Kenar aydınlatmalı ise sağ taraftaki LED bardaki ledlerde arızalanmış olabilir.
Alttan ışık geliyor,muhtemelen kenar aydınlatmalı. Fakat panelin tam ortadan ayrılıp düz bir çizgi halinde , renk değiştirmesi . Led ile alakalı olacağına ihtimal vermiyor. Işık şiddetinde de kayıp yok. Tekrar tv yi açtığım da ledleri de ihtimal dışında çıkartmak için gözden geçireceğim. Cevabınız için teşekkür ederim.
 
Arızanın duruma göre
Panel gitmiş
Videoya bakınız

Yada

Temassizlik
Videoya bakınız
 
Arızanın duruma göre
Panel gitmiş
Videoya bakınız

Yada

Temassizlik
Videoya bakınız
Sıkıntıyı buldum sayenizde. Sıkıntı 50 pin flex kablo soketindeymiş. Kablolara dokunduğum da birşey olmadı, dedim bide sokete dokunayım. Ekranda renkler düzelir gibi oldu. 50 pin soketi krem lehimle tekrar lehimledim. Ve sonuç harika. Herkese çok teşekkür ederim.
IMAG0878.jpg
IMAG0881.jpg
IMAG0883.jpg
IMAG0879.jpg
IMAG0886.jpg
 

Ekli dosyalar

  • IMAG0890.jpg
    IMAG0890.jpg
    233.9 KB · Görüntüleme: 7

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,619
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst