Led Trafosu Toprak Faz Nötr ve fazla akım verme

kaskaci

Üye
Katılım
28 May 2011
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
47
Merhaba arkadaşlar, şerit led trafosunda:
L N ve Toprak girişleri var, L Faz, N Nötr sanırım doğru mudur? Topraklı topraksız bağlama çok fark eder mi?
Sipariş verirken asma tavan için 10a yaklaşık 120 watt hesaplamıştım. Forumlardan okuduğum kadarıyla biraz fazla amper değerinde almak gerekiyormuş az ısınsın diye. Fakat 15 A yerine 30a/360watt fanlı bir modeli sepette atmışım kargo gelince farkettim :) iyi bir şeye de benziyor ek beslemeler içinde fazla çıkışı var daha avantajlı geldi. Günde 8-10 saat aktif kullanılacak bir zararı olur mu? Aksine daha mı iyi.
Son olarak trafoları denerken voltajlar da 12.5 - 13.4 gibilerdi. Potansiyometreleriyle 12 ye sabitledim. Şimdi yüklü yüksüz 12voltta. Kimileri 11v ile daha uzun ömürlü olur diyor. Size ne düşünüyorsunuz?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba.Cevaplar;
1-L faz,N nötr ucu her zaman ifade eder,topraklı topraksız bağlama pc,elektrikli şofben,fırın,buzdolabı,çamaşır/kurutma mak.,bulaşık makinesinin dışında pek de fark etmez,bu kullanımda fazla bir risk oluşturamadığı için.
2-Az ısınsın diye değil ama içindeki mevcut chip amper çok fazla da olsa sınırlı bir amperi geçirir,volt 12’yi geçerse regüle yapmak için biraz fazla ısınma olabilir,daha farklı olarak.
3-Bir zararı olmaz,az ya da tam eşit güçte olmasın yeter,fazla güç yedekte bekler,devreye girip kullanılamaz çok doğal olarak da.%15-20 daha fazla adaptör gücü emniyet için iyi olur.
4-Tam 12 volt olması çok daha iyi olur,çünkü standart çalışma voltajları 12 volt dc.’dir.Ama 11 volt ile çok uzun ömürlü olması (Bu çok doğru olmasına rağmen) tam olarak söz konusu değildir,çünkü içindeki chip girişten sonra akımı tam sınırlıyor,voltajı 12’den biraz yüksekse bunu kırpıp amperin en gerekli olan kadarını çekecek şekliyle akım sınırlamalı çalıştırmış da oluyor.11 voltta uzun ömür bu nedenle tam manasıyla aslında ransımanlı çalıştırmak adına tam söz konusu değildir.Aksine ledler tam radımanlı yanar (Tam verimli parlaklıkta yanan şekliyle) şekliyle bu durumda kuvvetle muhtemel olmayacaktır.Işık şiddeti (lümen) çıkış kayıpları bu durumda yaşanabilir,daha az gelen voltajda chip’in voltajı yükseltme durumu kuvvetle muhtemel olarak da yok gibidir,ama 12.5-13 voltu 12 voltta çalışan standart şekline de kolayca bir tolerans dahilinde dönüştürebilecektir,asıl bu led devresinde yer almasının oynadığı büyük rol gereği.

Not: Normalde ohm. kanununa göre seri bağlı dirençle yanan bir lede daha az voltaj gelirse I=V/R'ye göre daha az amper geçip daha uzun ömürlü yanabilir.Ama bu bir gösterge lambası ise çok uzaktan farkedilemez ışığı,şerit ledse aydınlatma değeri daha düşük seviyelere istenmeyen şekliyle de inmiş olur,bir antiparantez olarak.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Detaylı cevaplarınız için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,845
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst