Led Tabela Taşıma

OnurBab

Üye
Katılım
1 Şub 2016
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
30
Arkadaşlar merhabalar...
Vincin üzerine led tabela koyup kaç kilo kaldırdığını görmek istiyorum. Vincin panosunda loadcell' i var fakat çıkışı 0-10 V analog olarak veriyor. Bu kontrolü nasıl sağlayabilirim? Ne gibi ekipmanlar kullanmam lazım?
Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sayın @kesmez
vinç 6 metre yükseklikte ekran bağlamak zorundayım. Raspberry Pi gibi kartlar üzerinden kontrolünü sağlama şansım var mı?
Ki raspberry pi' ler 5 volt ile çalışıyor loadcell 10 volt çıkış veriyor. O da ayrı bir sorun :D
 
Siz vincin kaç kilo kaldırdığınımı görmek istiyorsunuz yoksa vincin güvenliği amaçlı askıda ortalama nekadar yük olduğunu öğrenmek istiyorsunuz.
lm3916 benzeri bir vumetre entegresiyle yanyana led moduller bağlayarak yaklaşık yük miktarını analog olarak görebilirsiniz.
 
Öncelikle bir gelirim bölücü devre kullanarak 0V - 10V aralığında olan sinyali 0V - 5V aralığna dönüştürmeniz gerekir. Bunun için bazı kaynaklar aşağıdadır.

http://www.elektrikport.com/universite/gerilim-bolucu-devreler/14983#ad-image-0
https://api.turkcell.com.tr/konu/arduino/egitim/arduino-101/voltaj-bolucu-ve-potansiyometre

Gelirim bölücüyü taş dirençlerle kurabilirsiniz.

Sonra 5V'u algılayıp LED tableaya yazan bir sisteme gereksiniminiz var. Bunun için Arduino ya da başka bir geliştirme ortamı kullanmanız gerekebilir. Bunun yerine sıfırdan bir mikrodenetleyici sistemi kurabilirsiniz.

Kullandığınız LED tableanın özelliklerini bilmiyorum. Ondan dolayı sinyali algılayıp sayı değerini LED tableaya gönderme işinin nasıl olacağını da bilmiyorum. Kullanıdğınız LED tabela hangi özelliklere sahiptir?
 
asıl önemli bilgiyi vermemişsiniz. led tabelanın kontrol kartı nasıl bişey, markası modeli nedir? bunlar bilinirse daha doyurucu cevaplar alabilirsiniz.
 
LED tabela dediğim kontrol kartıyla birlikte söz etmiştim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst