Led Pano Yardım Lütfen!

tkoylu

Üye
Katılım
25 Mar 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
49
Oğlum Tübitak 4006 için bir proje ödevi aldı. Bana projesini anlattığında ifade edip anlattığı yapılabilir bir proje olduğu hissini oluşturdu. Ta ki çok anlamasam da şablonu oluşturup malzemeleri önüme koyup montajı bitirinceye kadar. Kırmızı ışığı yakamadım bir türlü. İşin aslı şöyle;

Proje dilimize girmiş yabancı kelimelerin doğrusunu öğrencilere led ışık ve buton yardımı ile bilmece mantığında öğretme. Bir pano düşünün (ekte yapabildiğim kadarı ile göreceksiniz) 50*70 ebadında. Sol tarafında 14 adet aç kapa buton, 14 adet yabancı kelime ve yanlarında 14 adet yeşil renk mantar led.

Panonun sağ tarafında ise 14 adet bas bırak buton, 14 adet Türkçe kelime (yabancı kelimelerin karşılıkları. Karışık dağıtılmış) , 14 adet yeşil ve 14 adet kırmızı led. İsteğimiz şuydu; Varsayalım panonun yabancı kelime bölümündeki 1. Butona bastığımızda “Cüzdan” yazısının yanında ki yeşil led yanık kalıyor. “Cüzdan” kelimesinin Türkçe karşılığı da “para kesesi diyelim ki panonun sağ tarafındaki 5. Butonun yanında.

İşte olay burada kopuyor. Çok amatörüm kusura bakmayın. 5. Butona bastığımda yeşil led yanıyor. Ancak cevabı bilmiyorum diyelim ve 6. Ya da başka bir butona bastığımda kırmızı yansın ve yanlış olduğunu belirtsin istiyorum ancak bir türlü beceremedim. İşin içinden çıkamadım. Süreli olan bu projeyi bitirmem için bir öneride bulunabilir misiniz? Şimdiden ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
7.jpg
 
1970 li yıllarda doğumgünü hediyemdi.Buton ve bir prob vardı. Ama yanlış cevap lambası yine yoktu.Sayfaları çevirdikçe sorular değişiyor, ama, cevaplar yine aynı kalıyordu.
Aklıma şu an bir çözüm gelmedi. Başarılar.
 
Karmaşık bir algoritma olduğu için mikro denetleyici kullanmanızı tavsiye ederim. Arduino gibi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,278
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst