led panel hakkında

ayazini

Üye
Katılım
3 Eki 2016
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
37
merhaba arkadaşlar 18 wattlık led panele potansiyometre bağlamak istiyorum boyle bir sey olabilir mi ne önerirsiniz
 
Potansiyometreyi direkt bağlayamazsınız. 18 watt az bir güç değildir. Panelin tipi nedir bilmiyorum ama pwm mantığı ile yada sabit akım ile sürülmelidir.
 
Potansiyometreyi reosta mantığıyla tıpatıp ayni olarak,çok yanlış olarak da düşünüyorsanız,elektronikteki pot.ler sadece sinyal seviyesindeki çok zayıf akımları azaltabilir,ayarlayabilir,dimleyebilir,sizin belirttiğiniz bu amaçlar için kullanılamazlar.
Reostalar ise çok eskiden şimdiki elektronik dimmerler yerine,sadece akkor lambaları dimmerlemekte kullanıldı,yani çok daha büyük güçteki bir yüke seri bağlı rezistansdı,yani omaj/güç değerleri elle değiştirilen ayarlı rezistanslardı.

Tüm ledlerin belirli bir kritik voltaj değerinden sonra yanmaları (ışık vermeleri) tam olarak sona erer.Yani voltaj kontrollu değil akım ayar kontrollu olarak bu ışığını tam olarak da onu söndürmeden azaltabilirsiniz,bu da PWM ayarı ile mümkün olabilir. Ama bunun için de çok özel tasarlanmış led karartma(dimmerleyebilme) kabiliyetli ve yalnızca o devreye özel led sürücülerinin olması gerekir. Belki de ışıklı bir reklam panelinde kullandığınız bu ledler smd'mi,power led mi yoksa normal led midir,bunu da tam belirtirseniz yardım almanız daha da kolaylaşır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Binbaşım söyle anlatayım resimlerde gördüğünüz gibi bende buna benzer birsey yapmak istiyorum bu ürün almanyadan komşumuza geldi ve bende Aliminyum cubuk vs kestirme yaparak böyle yapmak istedim bu led devresini bir yerde bulamadım tam olarak adını bilmediğim için bende led panel belki ihtiyacimi karşılar düşünerek forumdan yardım istedim
E3MMO9.jpg

qEnnNW.jpg
 
yada bu led devresi için 2 metrelik 8 cipli şerit led alıp onları keserek yapmak istesem nasıl olur
 
Şerit led değilde smd led veya 1w lik power led yapıp uygun soğutucu baglarsan şahane olur
yalnız power led i panel voltaji ille direkt orantılı olarak sürme pwm mantığıyla suruceksin araya regulator koyacaksın sabit akım bildiğim kadarıyla 350mA ile sürülüyordu soğutucu bağlanan şart led lamban isiancak o ısıyı dagitman lazim cok önemli
 
smd led araştırdım ama pek bir sey anlamadım
 
1.4x4 mm ledli alimünyum şeritler var.
1m uzunlukta. 12V/2A.
Uygun yerlerinden kesip yapabilirsiniz.
İstanbul Karaköy Pasajı 2.katta ledci
var. Yine Karaköy Pasajı yanında Sütiş
yanındaki ara sokakta Dijital var.
Bu satıcılardan temin etmeniz mümkün.
 
anladım teşekkür ederim yardımlarınız için kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst