Led ışıldak akü transistör sorunu

Bahadır26

Üye
Katılım
13 Ağu 2019
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
31
Arkadaşlar merhaba s link led ışıldak var elimde aküsü bitik orjinal aküsü bulunmadığından 6 v 3 ah akü yerine 6 v 4 ah lik akü aldım. Transistör aşırı ısındı. D882 transistör 3 ah lik sanırım transistör farklı hangi transistör kullanabilirim. Herhangi 4 ah lik transistör uyum sağlar mı
 
transistöre soğutucu tak , üzerinde varsa büyüt. akü amperajının artması ısınma yapmaz.
 
Transistörün ve şarj devresinin akünün amper gücü ile ilgisi olmaz. 1/10 şarj ile 3Ah aküyü 300mAh ile şarj eden devre, daha büyük kapasitedeki aküyü de volt aynı oldukça aynı akım değeriyle şarj edecektir. Yani 6V 7Ah akü taksanız bile sadece şarj süresi uzar. Muhtemelen öncesinde de transistör ısınıyordur, ya da devrede başka bir arıza var.
 
Üzerinde soğutucu yok transistör 3 a le sınırlandırılmış kendi aküsüyle ısınma yapmıyodu

Transistör nasıl 3 amper ile sınırlandırılmış ? Bu ne demek? Bu transistör ne transistörü devre hakkında hiçbir bilgi yok. Siz isterseniz o devreye 6 volt 100 amper akü takın. Yine aynı şekilde çalışacaktır.
 
Bence ilk aldığınız zamanda da bu
kadar ısınıyordu. İçi açık olmadığı
için siz farkında değildiniz. Zaman
içinde akü bozulunca şarj akımını
çekmiyor ve transistör ısınmıyor.
Transistöre minik bir soğutucu veya
metal bir parça takıp çalıştırın. Bu metal
ve transiatörün metal kısmı baska bir
yerlere değmesin.
 
Transistörüm bu burda 3 Ah yazıyo o yüzden bende yüksek sanmıştım
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20200515-200135.png
    Screenshot_20200515-200135.png
    823.6 KB · Görüntüleme: 15
Transistörüm bu burda 3 Ah yazıyo o yüzden bende yüksek sanmıştım
Transistörün maksimum akımı 3A. Devre bu seviyede çalışsa eski aküyü bir saatte tam şarj etmesi gerekirdi. Dünyada halıhazırda bu oranda şarj edilebilen kurşun temelli bir akü yok. Ancak lityum aküler bu hızda şarj olabilir.
 
Transistörün maksimum akımı 3A. Devre bu seviyede çalışsa eski aküyü bir saatte tam şarj etmesi gerekirdi. Dünyada halıhazırda bu oranda şarj edilebilen kurşun temelli bir akü yok. Ancak lityum aküler bu hızda şarj olabilir.
Lambanın çıkışına giden transistör şarj için bi transistmr daha var devrede sormak istediğim 3 ah lik transistör 4 ah lik akü taktm aşırı ısındı duman çıktı şimdi soğutucu bağladım normal duruyo değiştirmem gerekirse D882 yerine ne kullanabilirim. Lamba çift düğmeli bi düğme ledlerin yarısını yakıyor öteki hepsini sanırım transistör bunu kontrol ediyor
 
Dostum,

Sorun aku filan değil. Sen aku değiştirirken ya bir yeri kisa devre yaptin yada yanlis bağladın. Yoksa 3 amper aku yerine 4 amper taktiginda devre sorunsuz calismasi gerekirdi.

Yaptiginiz islem bizlerin surekli yaptigi ve sorunsuz calstirdigimiz islemlerdendir. Ve sonrasinda herhangi bir yanma duman isi olayi olmaz. 1 amperden dolayi.

Sizin yaptiginiz islemden sonra dumqn cikti ise kesinlikle bir yerde sorun vardir. Iyice inceleyip sorunu bulmak lazim.

Siz bize o elektronik kartin ustten alttan bir kac acidan ve devrenin akulerle komple resmini ekleyin transistorude gosterin belki bir nokta yakalariz.

Sorun aku degil yani.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst