LCD ekranlar akıllı tahtaya dönüştü!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Türk mühendisler, sabit bir tahtaya ihtiyaç duyulmadan LCD ekranları ve boş duvarları, akıllı tahtaya dönüştürebilen yerli teknoloji geliştirdi.

Wall-Marker adı verilen sistemde, tüm düz yüzeyler akıllı tahta olarak kullanılabilirken, ek donanımla sesli video ve ekrandaki notlar da kayıt edilebiliyor.
SAMM Teknoloji İştiraki Data Mer Optik Elektronik Sanayi Şirketi yetkilisi Haldun Karetepe, TÜBİTAK desteğiyle 5 yıldır tamamen Türk mühendislerle bilgisayar görüntüsünü etkileşimli şekilde yüzeylere yansıtabilen teknolojiler üzerine ar-ge yürüttüklerini anlattı.

Son geliştirdikleri ürün olan "wall-marker"ın geldiği seviyenin dünyadaki tüm rakiplerinden daha üstün özellikleri olduğunu söyleyen Karatepe, bu modülün kısa süreli bir kalibrasyon sonrasında; özel kalemi ile duvarları, LCD ekranları ve istenen hemen hemen tüm yüzeyleri akıllı tahtaya dönüştürebildiğini belirtti.
Böylece akıllı tahtalarda yapılabilen tüm işlemlerin özel bir zemin veya tahtaya ihtiyaç duyulmadan kullanılabildiğini dile getiren Karatepe, "Ürünümüzle birlikte her türlü akıllı tahta yazılımı kullanılması mümkün yine de okullar için özel bir yazılım geliştirdik, bu program öğretmenlerin duvardaki görüntüyü bir tahtaya tebeşirle yazması gibi kullanılabiliyor" dedi.

Karatepe, şöyle konuştu:

"Kısıtlı kaynaklarla biz bu kadarını yapabildik, ürünü daha da geliştirmeye çalışıyoruz. Üretimini şu anda daha ucuz olduğu için Çinli firmalarla yapıyoruz, ancak tamamen yerli bir üretim yapılabilir. Ürün geliştirmekten veya üretmekten değil, sesimizi duyuramamaktan şikayetçiyiz. Bu ürün ülkemiz için de bir fırsattır.
Ürünümüzü diğerlerinden öne çıkaran farkı yerli üretim olması nedeniyle maliyetinin düşük olması, kurulumunun kolay olması teçhizatının az olması. Diğer sistemler çok kalabalık teçhizata sahip, kurulumlu zor ve maliyetli sistemler. Daha sonraki bakımları zor. Bizim sistemimiz çok kolay. Ortalama projeksiyon fiyatına akıllı tahtaya sahip oluyorsunuz."

Teknolojilerinde kızılötesi ışınları algılayabilen akıllı kalem aracılığıyla ekranın kullanılabildiğini dile getiren Karatepe, "Bu yolla istediğiniz her yüzey bir anda bilgisayar ekranına dönüşüyor. Bunun için özel bir programa da ihtiyaç duyulmuyor. Bilgisayarda kullanabilecek her türlü programı modül aracılığıyla her türlü yüzeyde kullanır hale getirebiliyorsunuz" dedi.

Firma yetkililerinden Alptekin Akat da ODTÜ’lü mühendisler tarafından işletilen KOBİ firmalarının ilk 500 bilişim sıralamasında bu sene 188. sırada yer aldığını söyledi.
Akat, sistemde tüm düz yüzeylerin akıllı tahta olarak kullanılmasının yanında, sınıf içi ortamda ya da sunumlar sırasında ek donanımla sesli video ile notların da kayıt altına alınabildiğini kaydetti.


kaynak:posta
 
güzel fikir güzel çalışma paylaşım için teşekkürler
 
benim öğrencilerde akıllı tahta yaptılar. nitendo wii ve infrared led ile
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst