Lazerli Güvenlik Sistemi

Apprantice

Üye
Katılım
27 Şub 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Herkeze İyi günler Lazerli güvenlik sistemi diye bir devre buldum ve uygulamaya çalıştım ama devre çalışmadı bir kaç kez kurdum ama olmadı kanımca devrenin şeklinde bir hata var diye düşünüyorum ama bunu yapan adamda bu şekle göre yapmış ve çalıştırmış bilim tekniğin int. sitesinde mevcut ama ben çalıştıramadım aşağıya devrenin resmini koyacam bilgisi olan arkadaşlar devredemi yoksa bendemi bir hata mı var onuda yazarsa çok makbule geçer. Ayrıca bilim tekniğin int. sitesinde olan board üzerinede yapılmış bu devre ordanda baktım devreyle karşılaştırdım bir yanlışlık bulamadım board üzerine kurulu resmi de kayacam ben bir hata bulamadım eğer siz bulursanız paylaşırsanız çok sevinirim.. Şimdiden Kolay gelsin.

Çalışması Devredeki LDR üzerindeki lazer ışığı kesilince veya araya bir kişi girince devredeki buzzer ötecek aradaki kişi lazer ile LDR arasındaki ışıktan geçip çıksa bile alarm çalmaya devam edecek taki reset butonuna basıncaya kadar çok güzel ve basit bir devre :)


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Devren doğru arkadaşım dizilimde problem yok. Elemanlarının temasını iyi sağlaman lazım kontrolünü yaptım devrede görünen sorun yok. Kolay gelsin diyorum ve tekrar elamanlarını kontrol etmeni tavsiye ediyorum...
 
Sayın Apprantice,

Devreyi inceledim verilen çizim ve uygulamada bir sorun göremedim Entegreleri değiştirme yoluna gidebilirsiniz birde Lm311 opamp ın 7 numarası ile ( - ) ucu arasında dc kaç volt ölçüyorsun ? Birde Ldr nin bir ucu ile 9 volt olan ucu ölçtüğünde dc kaç volt görüyorsun ?
 
Arkadaşım dediğin yerleri ölçtüm her ikisindede devreye uyguladığımız gerilimi gösteriyor.. Ayrıca Devreye enerji verdiğimde buzzer ötüyor devredeki LDR yi kaldırıyorum yerinden ama hala ötmeye devam ediyor..
 
merhaba ben bu devreyi yapmak istiyorum ama 9v'un iki ucunu nerelere bağlayacağım.board üzerinde hangi koordinatlara + ve - ucu gelecek lütfen bi mesaj atın.
 
Apprantice ' Alıntı:
Arkadaşım dediğin yerleri ölçtüm her ikisindede devreye uyguladığımız gerilimi gösteriyor.. Ayrıca Devreye enerji verdiğimde buzzer ötüyor devredeki LDR yi kaldırıyorum yerinden ama hala ötmeye devam ediyor..

LDR kısa devre et. buzzer ötüyorsa sorun devam diyor demektir. ötmüyorsa yeterli ışık alamıyor demektir. bende bu devreyi yapacam. fakat malzemeyi daha temin edemedim. köyde yaşıyorum.
 
bu devrenin baskı devresi lazım varsa paylaşırmısın
 
maalesef arkadaşım o konu üzerinde araştırma yapıorum
 
bu devre çalışıyormu acaba ben buna benzer bir devre buldum malzeme listesi çıkardım ama bir adet entegre bulamadım
devreyı yapmayı gerçekleştriremedim
bu devreyı yapmayı düşünüyorum proteüs'te
denicem sonra beat boart'ta denemeyi düşünüyorum
devre çalışırsa
baskı devresini çıkarıp
kullanacagım
saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,466
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst