Laptop ile USB-S5 haberleşmesi..

Katılım
1 Ocak 2008
Mesajlar
38
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar elimizde bulunan laptop un seri portu yok ve USB den başka haberleşeceğimiz portumuz yok.Bunu nasıl yapıcaz.İnternetten araştırmalar yapıyorum ve şöyle bir USB-Rs232 çevirici ile yapan birine ulaştım..

Baffo USB to Serial Adapter 1 Port RS-232 DB9

Türkiyede bu ürünü tedarik edebileceğim bi firma bulamadım bu konuda bilgisi olan varmı..çok ihtiyacımız var bu cihaza...

Eğer bununla başaramassak 2.El seri portu olan bi laptop almayı düşünüyoruz bu konudada alıcıyım
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba arkadaşım kabloyla çeviricilerle hiç boşuna uğraşma kabloyu ayarlasan bile randımanlı çalışmıyor.Bende çok uğraştım zamanındadayanamadım sonunda kendime toshıba tecra laptop aldım...tavsiye ederim..
 
internette ara deniz elektroniğin güzel dönüştürücüleri war..
 
sıemensin usb kablosu ile haberleştirebilirsin.böylece her bilgisayardada kullanabilirsin.
 
arkadasim moxa marka usb to serial kablo ile yapabilirsin ben bir cok marka plc ile bu kabloyla haberlesiyorum
 
merhaba,
dönüştürücüler verimli çalışmıyor. eğer s5 ile bundan sonra da uğraşacaksan laptop almanı tavsiye ederim. ben HP Compaq nc6320 kullanıyorum. üzerinde seri, paralel port, SD-MS-MMC-SM-XD kart okuyucu ve PCMCIA kart girişi var. PLC ile ilgilenenler için süper bir laptop. uygun ikinci elini bulursan kaçırma derim.
 
arkadaşlar bahsedilen PLC S5, bu yüzden RS232 dönüştürücü kullanamazsınız( yada önce RS232 ondan sonra TTY iletişim yapmanız lazım). Direk olarak USB den S5 çevirici bildiğim kadarıyla sadece IBH Softec te var. Türkiye de EMİKON satıyor sanırım.
 
Arkadaslar elimde OEM Siemens Step5 programı,S5 for windows, S5doctor,PG2000 ve IBH S5 Performance Series programları ile USB - S5 serisi plc'lerle haberlesen kablolar ve driverleri mevcuttur. Uzun suredir kullanıyorum ve hicbir sorun ile karsılasmadım. Hatta 1 tanesi LookOut Scada ile Step5 115U serisi PLC arasında 1 yıldır çalışmakta.
En kısa surede 2. el kısmında resimleri ile beraber yayınlıyacam. Ilgilenen arkadaslar ozelden bana ulasabilirler...
 
S5 serisi PLC lerle usb haberlesebileceginiz oem kablo 2. el pazarında biliginize sunulmustur...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,816
Kullanıcılar
449,592
Son üye
E.E.M.

Yeni konular

Geri
Üst