Laptop Ekranımda Yanıp Sönen Noktalar(Pikseller) Var!

Katılım
12 Mar 2012
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
36
Sorun 1-2 Hafta Öncesinde Başladı.Önce Ekran Kararıyor Sonra Geri Geliyor.Windows Nvidia yı Bilmem Neden Kurtarıldı Diyordu Ekran Geri Gelince.Öncelerde Pek Sorun Etmedim Ama Bu Kararıp Geri Gelmelerin Ardından Ekranda Pikseller Belirmeye Başladı.Sizce Neyin Nesidir,Çözümü Nedir?
 
Piksel bir nokada sabit kalıyor bilgisayarı kapatıp açsan da düzelmiyorsa ölü piksel meydana gelmiş olabilir. Ama ilk bahsettiğiniz konu ekran kartı ya da flat kablo problemi gibi görünüyor.
 
Sabit Kalma Olayı Omuyor.Yanıp Sönüyor.Şimdi Bir Şey Yok. Flat Kablo Problemi Tam OLarak Nasıl Oluyor?
Bazen PC Uzun Süre Açık Kalıyor(En Fazla 1 Gün Açık Kalmıştır),Torrent Kullanıcısı Olduğumdan Dolayı.Ekran Kartından Kaynaklanıyor Olabilir Dediğiniz Gibi. Piksel Olayı OLmasa da Bahsettiğim Çözünürlük Hadisesi Oluyor Arada.Ekran Kararıp Geri Kendine Geliyor
 
Ekran kartının sürücüsünü kaldırıp yeniden kur, varsa yeni versiyonlarını indirip kur.
 
Sürücüleri güncelleştirin ve aygıt yöneticisinde ünlem işareti varmı bakın
 
ekran kartının bozukluğundan ,ısınmasından , sürücü yazılımlarından , nemden vs olabiliyor böyle sorunlar, sürücüyü kaldırın güncel driveri indirip kurun derim... nu sorun bi arkadaşımda olmuştu ama masaüstü bir bilisayarda ekran kartını çıkarıp tinerle yıkadım fırçaladım sonra fırında bi süre ısıttım soğuduktan sonra taktım eski haline döndü. ısıtma bir çözüm olabiliyor çünkü işlemciler entegreler ısınınca genleşiyor soğuyunca eski halini alıyor sürekli bu durum olunca biyerden sonra eleman temas etmeyebiliyor dışardan uygulanan ısıyla eleman yerine getirilmeye çalışılıyor.. ısınan cihazları soğutmak bu yüzden önemlidir :)
 
Fazla Isınmadan Olmuştur Büyük İhtimal Sürücüyü Güncelledim, Şu An Problem Yok:D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,534
Kullanıcılar
449,910
Son üye
citythunder

Yeni konular

Geri
Üst