Lambalar yandıktan sonra sigorta atıyor.

Macapuci

Üye
Katılım
27 May 2019
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
40
Çalıştığım iş yerinde eski tip (manyetik balastlı, startelli) 4x18 w floresan armatürler var. Komütatörle kontrol ediliyor ve bir anahtarı 4 adet 4x18 diğer anahtarı 3 adet 4x18w floresan armatürü aç-kapa yapıyor. Armatürleri ayrı ayrı açarsam sıkıntı olmuyor fakat iki sırayı birden açıyorum bir süre geçince sigorta(16A) atıyor. Anahtar kapalıda olsa sigortayı kaldırınca tekrar atıyor. 5 dk falan bekleyip açınca sigorta kuruluyor. Floresanların hepsinin balastlarını ve startellerini değiştirdim, Faz-Nötr bağlantılarını kontrol ettim, anahtarı elden geçirdim bir sorun yok. Sizce arıza neden kaynaklanır fikri olan yazarsa sevinirim. Cümleten kolay gelsin. Hayırlı ramazanlar.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
tüm işlemlerinden eminseniz .
ve
Anahtar kapalıda olsa sigortayı kaldırınca tekrar atıyor. 5 dk falan bekleyip açınca sigorta kuruluyor.
diyorsunuz
siğorta ısınıyor bekleme yapıp soğuyunca siğorta devreye alınıyor .

bir yerde kısa devre var .

bütün kabloları boşa çıkarıp , tek tek bağlanıp test .
 
Son düzenleme:
Manyetik / endüktif etkiden sebepli diye düşünüyorum. Çözümü zaten veriyorsunuz mesajınızda, ya 2. sini açmadan 2 - 3 sn. ara vermek ya da mevcutları elektronikle değiştirin.
 
Armatürleri ayrı ayrı açarsam sıkıntı olmuyor fakat iki sırayı birden açıyorum bir süre geçince sigorta(16A) atıyor. benim tahminim 16A lık sigorta özelligini yitirmiş degişirse çözüme ulaşılabilir.
 
lambaların birinde ya da hatta kısa devre var, toprağa akıyor akım, deneme yanılma yöntemi uygulanır
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst