lütfen yardım edin!!!

murat1912

Üye
Katılım
18 Haz 2017
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
34
Herkese hayırlı işler bol kazançlar arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var powerline elektirik hatı üzerinden ag kurmak istiyor yanlız elektirik olayından fazla anlamadıgım için sizlere danışmak istedim elektirik hatı tek olan evlerde bütün pirizlerin faz degeri aynımıdı bizim apartman 7. katlı ben 1. kattayım 4. kattada evim var elektirik hattı tek yani 1. katla 4. katın sayacı tek 1. kata elektir atınca 4. kattada atıyor sayac tek fatura tek 1. katla 4. katın pizlerindeki faz degerleri aynımıdır. eger konuyu yanlış yere actıysam kusura bakma saygılarımla...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
her iki dairenin sayacı tek ise dairelerin kullandığı elektrik toplam olarak tek faturada ödeniyorsa, 1. ve 4. katlardan her hangi biri kısa devre olduğunda binanın girişindeki elektrik panosunun sayaç sigortası atıyorsa ve her iki katın elektriği birden kesilmiş oluyorsa, iki daire bina girişindeki herhangi bir tek faz sayaca alınmış ve çıkışından paylaştırılmış demektir, yani bağlantı var powerline katlar arasında çalışır ama gerek mesafe gerek sigortalar bağlantılar falan sağlıklı çalışır mı bilemeyiz sonucu yazarsınız..
 
Hocam cvp için tşkler sistemi kurunca sonucu konu altında paylaşıcam mesafe olayı kolay alıcagım cihazı o özellikte olucak
birde kafama takılan ayrı bişe var acaba ektirik hatında bir sıkıntı çıkarırmı bu tip bir cihaz uzun vadede veya kıssa vadede
 
bilmiyorum ama kullananardan araştır bence; elk hatta değil ama mesela diğer evdeki cihazın kalitesine bağlı olarak anfilerde radyolarda zırıltı sesi gibi yan etki yapabilir, şarj aletini taktığım anda benim anfi etkilenir kötü bir ses çıkarır mesela, anfinin girişinin kalitesizliğinden, yada telefon yanındayken bazı anfiler öter, bunun gibi yani senin evdeki cihazlarda etkilenebilir, ilerde ufak cihaz arızalarına da sebep olabilir, küçük ihtimal ama kimse olmaz diyemez bence..
 
Merhaba,

Evinizdeki Sayaç eğer Trifaze değilse-ki trifaze olmamalıdır, Prizlerdeki değerler aynı olmalıdır. Eğer birkaç değer yüksek veya düşük çıkarsa aldanmayın. (örnek 1-3 volt arası)

Bunun dışında sizin yerinizde olsam, Sayaç'tan sonra dairelere ayrılan hatları gözle kontrol ederim. Eğer sayacın çıkışından 1 hat çıkıyor, önce 1. daireye Sigorta kutusuna gidip, ordan tekrar diğer dairenize gidiyorsa Kablo çapının doğru tercih edilip edilmediğini teyit ederim.

Firma kabloyu kullandı diye güvenmeyin, Metraja göre doğru kablo çapı kullanmadıysa tabikide voltaj düşümü YAŞARSIN!

İlk önce bunu kontrol et, sonra verdiğin cevaba göre yönlendirme yapılır.

Kablo çapını nasıl öğreneceğim dersen, kablonun üstüne bak, kabartmalı şekilde beya siyah olarak yazılıdır mutlaka.

Saygılarımla.
 
Hocam sayac şu şekilde saygılarımla
 

Ekli dosyalar

  • 7e7295cc-97e2-4ea9-881e-0295c00dfdf7.jpg
    7e7295cc-97e2-4ea9-881e-0295c00dfdf7.jpg
    86.2 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Kablo çağpları hakkında bilgi alabilirmiyiz?
 
nasıl bir bilgi kardeşim ben anlamamki resim bu işte saygılarımla
 
Yukarıda yazmıştım, Dairenize giden kablo çapı lazım. 6mm 4mm 10mm ne olduğu çok önemlidir
 
ben alamamda bir elektirikçiye veya anlayan birine bir sorayım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst