Lütfen Okuyun Yorumlarınıza Çok İhtiyacım Var !! :(

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/bir-teknikerin-İş-görüşmesi.62391/page-8

"Benim kurumumda lise mezunu tahminim 19 yaşında vatandaş, maaşı tazminatla filan 3 bin tl ye yakın (657 li ibb de )memur arkadaş, yaptığı elektronik imzalı evrakları müdürlük biriminde aktarmak, excel de toplama yapmak daha zor. Masasını bilgisayarını görseniz çok hoş, koltuğu deri, pc si dokunmatik kasasız türden. Neyse vatandaş yazın oruç zor olur diye iki haftalık rapor aldı, bayram sonrası da iki hafta yıllık izninden kullanır. Bu adam 3 bin lira kazanıyor beyler, cumartesi pazarı da tatil. İşi oldu mu gün içinde izin alır saatlerce gelmez. Aşağı bahçeye iner sigara için iki saatte dönmez. Popüler sezon dizileri iş yerinde izler, facebook twitter olmazsa olmazıdır. Bu adama kimse tut şunu getir demeyecek, işi öğrenen kadar düşük ücret teklif etmeyecek, kimse ona tembellikle suçlamayacak. cumartesi pazar çalıştırmayacak. Geçtiğimiz nisanda büyük italya turu yaptı, ilerde planı mühendislik okuyup ünvan değişikliğiyle mühendis olup maaşını ve konumu yükseltmek istiyor. Birde kurumda çalışan eş buldu mu, sormayın keyfine. Bunları yapabilmesi sadece kpss den iyi puan almasıyla oldu."


Daha önce yazdığım bir yazıydı, konunla ilgili yorumuma gelince ilerde esnaf olmak için hayatının en güzel yıllarını vereceksin, şansın yaver gidecek ise açacaksın bir iş yeri, arkasından çalışmayan bir eşle evleneceksin. Pazarları da dahil bütün hayatın iş olacak yada kpss ye adam akıllı asılacak, kazanıp, açık öğretim veya diğer lisans bölümlerini bitirip maaşını ve unvanını yükseltip, senin gibi çalışan bir kızla evlenip, ortalama 6 bin lira üzeri her ay parayı gelecek kaygısı yaşamadan kazanacaksın. Eşinle birlikte cuma akşamından şehir dışına hafta sonu tatili için kaçacaksın, diğer seçenekte belki daha iyi toplam gelirin olsa bile sen bu lükslere sahip olamayacaksın. Devamlı işin içinde bulunacaksın.

Hangisi daha mantıklı bir seçim, sen karar ver. Bende maddi durumu iyi olmayan bir ailede büyüdüm. Babam hem babalık hem annelik yaptı. Zor şartlara rağmen hayatımda planımı değiştirmedim, Allaha şükür ne düşündüysem büyük ölçüde de başardım. Tek diyeceğim görüş alanını geniş tut. Ne istiyorsun nasıl bir yaşam istiyorsun bunu en iyi sen bilirsin.
 
Son düzenleme:
Cok ama cok tesekkur ederim yaziniz icin ben de kpss ye girmeyi dusunuyorum acik ogretim de okuyorum alansiz olarak kpss b grubunun sinavina universitelilerde girebiliyor sanirim bu yuzdende korku var icimde atanma durumuda daha aza iniyor benim asil korkum ileride aileme bakabilirmiyim korkusu o yuzden riske atmayi da istemiyorum kendimi hepiniz vakit ayirip yazdiniz bana cok tesekkur ederim Aah razi olsun hepinizden..
 
InsaAllah sizde sinava girip istediğiniz yere atanirsiniz iste calisma +gece gelip ders calisma ins. Ikisini ayni anda idare ederim sizinde bir fikriniz varmi acaba soyle soyle yaparsan daha iyi olur dige..
 
yani diyorum ki benim kpss ye nasıl çalışacağımla ilgili fikrim olsa kendim çalışırdım . ben çalışamadım ki sana fikir vereyim
 
:) gecmiste kendimi cok boslamisim bunun pismanligini yasiyorum malesef genede halimize sukurler olsun Hayirlisi neyse o Olsun... hayatimin en onemli degisim noktasi kpss olucak sanirim insaAllah kazanirim kazanmak icinde calismak sart gulu seven dikenine katlanir...
 
Plan A- KPSS ile biryere girebilme
Plan B- Usta yanında daha fazla pişip parada biriktirerek kendi işini kurma
Plan C- Usta yanında ebedi sürünme (olmayacak plan !)
 
Plan A- KPSS ile biryere girebilme
Plan B- Usta yanında daha fazla pişip parada biriktirerek kendi işini kurma
Plan C- Usta yanında ebedi sürünme (olmayacak plan !)
Tesekkkur ederim kpss ye elimden geldigince bos zamanlarimda calisacagim tavsiye fikir onerileriniz icin sagolun :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,322
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst