Kuvvetli ve Zayıf Akım Kolon Şemaları Örnekleri

rakani

Üye
Katılım
7 May 2007
Mesajlar
219
Puanları
1
Yüksek katlı bir residance binanın kuvvetli akım kolon şeması ,data sistemi kolon şeması ,telefon sistemi kolon şeması ,intercom sistemi kolon şeması ,TV sistemi kolon şeması ve yangın sistemi kolon şemasını aşağıdaki linkten elde edebilirsiniz.Bildiğiniz gibi kolon şemaları yapının içerisinde kullanılan tüm ekipmanların fiziksel ve elektriksel bağlantılarını amperaj ,güç ve kesit gibi bir çok özelliğini gösteren bir nevi binanın elektrik haritasıdır.Projeler büyük bir binanın detaylarını ve sistem çözümlerini detaylı bir şekilde görmenizi sağlayaaktır.Bu sebeple işinize yarayacağını düşünüyorum.Selamlar ,saygılar.
 

Ekli dosyalar

  • kolon_semalari.rar
    3.6 MB · Görüntüleme: 188
Sayın arkadaşım
Baktım ama özellikle zayıf akım projeleri preliminary dizayn sınnıfında .Asla kötülemek gibi niyetim yok ve paylaşımcılığına teşekkür ederim.Yalnız şunu ifade etmek isterimki ,şantiyecilikte 15 ve projecilikte yaklaşık 7 senelik geçmişimde beni en fazla zorlayan Katar da yaptığım 6 aylık proje işidir .Niye anlatıyorsun diyeceksin .
Zira orada edindiğim tecrübeye göre türkiyede proje ofislerinde çizilen bütün zayıf akım ve diğer projeler preliminary projeden veya daha acımasız olayım avan projeden öteye gitmez .
Zira zayıf akım projesi ihaleyi yani uygulanacak sistemleri kazanan zayıf akım firması tarafından verilecek datalarla çizilebilir .Türkiyede biz ,benimde dahil olduğum sistemede temaüllere göre çizdiğimiz avan projelere proje diyoruz ne yazıkki .
Arşivim ne yazıkki burada değil edindiğimde aynen burada yayınlayacağım .
Aylar boyunca containtment (boru projesi )çizdirdiler ve o sistemleri bile sistem firmasının altına imza atması şartıyla kabul ettiler .
Kusura bakmayın burada bilgilerinizi veya emeğini tartışmaya açmak için yazmıyorum ,özellikle paylaşımcılığınızı taktir ediyorum ama ben artık özellikle Katar da edindiğim tecrübelere göre proje olayına daha farklı ve çok emek ve bilgi gerektiren bir iş olarak bakıyorum .
 
katar projesini merak ettim ayrıca bende sizin gibi düşünüyorum ama paylaşma ululuğu çok güzel bir meziyet bu ve bu siteye yazanları tebrik ediyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst