kuvvetli akım kolon şeması güç hesaplaması

yusserm

Üye
Katılım
4 Ocak 2010
Mesajlar
18
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar ,

Elimde bir binanın kuvvetli akım kolon şeması var ama şema üzerinde ana dağıtım panosunun ve kat dağıtım panosunun güç değerleri verilmemiş. Kolon şemasında sadece linyeler ve kabloların taşıyabileceği akım değerleri ve voltajı verilmiş.

Benim sorunum normal güç hesaplaması panoların güçlerini hesaplamam için yeterli olacak mıdır yoksa bunun dışında yapmam gereken başka hesaplamalar da var mı ?

Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bu linyelerin üzerlerinde güçleri yazmaktadır diye düşünüyorum.oradan toplam olarak birşeyler çıkar her dairenin kurulu gücünü bulabiliriz.oradan,her bir dairenin eşzamanlılık gücünü bularak toplam kurulu gücü ve toplam eşzamanlılık güçlerini bulman gerekecek sanırım.bunların dışında asansör vs.gibi cihazlar varsa bunlar için bir eşzamanlılık faktörü uygulaman gerekecek.
 
Binalarda asansör yok. Kullanılacak cihazların güç degerleri verilmiş. Kurulu gücü hesapladım ama eşzamanlılık güçlerini nasıl bulacağımı bilmiyorum. Eşzamanlılık gücü hesaplamam için hangi yöntemi kullanacagım konusunda yardımcı olursanız cok sevinirim. Ayrıca ilk mesajıma cevap verdiğiniz için de cok teşekkür ederim.
 
birakin trasi adama formul verin laugat parcalamayin kardesim megep var milli eyitim bakanligini sitesi orada
n istedigin her seyi bulursun kolay gelsin
 
hocam kaç daire sorunu biraz daha açarsan yardımcı olmaya çalışalım gerçi epeyde vakit geçmiş ama. selamlar saygılar
 
hocam kaç daire sorunu biraz daha açarsan yardımcı olmaya çalışalım gerçi epeyde vakit geçmiş ama. selamlar saygılar
geçen sene staj yaparken bir üniversiteye kurulacak olan ek binalardan dolayı panoların yeniden düzenlenmesi gerekiyordu ve buna bağlı olarak üniversite içinde bulunan trafolar ve trafo yerleri değişecekti. bunun için sorun yaşamıstım ama daha sonra okulun rektörlük binasında bulunan ana teknik departmanında istediğim bilgileri bularak halletmiştim. İlginiz için sizede cok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,515
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst