Kuvvet, Vektör, Momentum Konularının Elektronik Alandaki Uygulamaları

Katılım
6 Haz 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
32
Arkadaşlar acil yarın 2 ye kadar yapmam gereken bir ödev var.Ödev cd ye hazırlanacak bir araştırma ödevi.Ödevi aynen yazıyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Kuvvet,vektör kavramı ve moment konularının elektronik alandaki mesleki uygulamalarını araştırınız.
 
Zaten yazıp bulamadığım için burda sordum.Aksi takdirde kimseye ayak işi yaptıracak değilim.Bulamadım yardım istedim.Google da çıkanlar aradığım şey değil hepsi fizik açısından bana elektronikde kullanımı lazım.
 
Elektronik diyince iş oldukça karmaşıklaşıyor çünkü elektronik fiziğin atomik boyuttaki hali denebilir. Bu noktalarda iş teorik olarak yürümekte ve Kuantum Mekaniği ile bir takım sonuçlar oluşabilmekte. Ama sanırım hocanız bunlardansa kuvvet ve momentin kullanıldığı elektrik sistemlerinden bahsetmek istemiştir..

Eğer bu sistemleri araştırmanız gerekirse Piezoelektrik malzemeler, basınç ölçerleri araştırabilirsiniz.. Ama genel anlamda fiziği ve elektroniği bilen birisi olarak kuvvet veya momentin elektronik alanında direkt olarak uygulaması olduğunu sanmıyorum. Vektör kavramı kelimesi de matematiksel bir anlam ifade ettiği için tam olarak soruda ne anlam taşıdığını anlayamadım.
 
Servo motorlar ile bilgili bilgilerde 3 başlıkdan da bahsediliyor.Yeterli olurmu bilmiyorum ama şimdilik benim elimdeki tek kaynak bu
 
Servo motorlar ile bilgili bilgilerde 3 başlıkdan da bahsediliyor.Yeterli olurmu bilmiyorum ama şimdilik benim elimdeki tek kaynak bu

O zaman elektril motorları üzerine yoğunlaşmalısın. Kuvvet ve momentumun en çok kullanım alanı da aslında bu. çok resmi bir kaynak olmasa da kullanım alanları konusunda ekşisözlük yardımcı olabilir..
 
sayın ilksen sahin

ödev konusunu aynen buraya yazarsanız size gelen cevapları da aynen hocanıza verirsiniz. öncelikle ödev ile ilgili ön araştırma yapın, çaba sarfedin ondan sonra konu ile ilgil bilgim olmasa bile en başta ben araştırır size yardımcı olmaya çalışırım.

konuyu yanlış anlamadıysam ve her ne kadar elektriği daha çok ilgilendirse de vektör konusunda kompanzasyon konusunu örnek verebilirsiniz...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,580
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst