Kurulu Güç Bağlantı Güçü Kavramları

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Bulunduğum fabrikanın kojenerasyon tesisi var elektrik üretimi gaz türbinleri vasıtasıyla yapılmaktadır. Üretilen elektriğin bir kısmı fabrika içerisinde tüketilmekte kalan kısmı da Şebeke verilmektedir.Fabria bünyesinde yeni bir tesis kurulacak olup yapılacak tesis için proje aşamasında 1000 kVA dağıtım trafosu öngörülmektedir. Kojenerasyon tesisinin şebeke bağlantısı 2 adet 6.3 MVA step trafosu ile sağlanmaktadır. Ayrıca fabrika içerisinde muhtelif farklı güçlerde 10 adet dağıtım trafosu mevcuttur. İlgili dağıtım şirketine yeni tesis için enerji müsaadesi yazısı yazdık adamlar bağlantı ve kurulu güç soruyorlar bağlantı güçleri step trafoları güçleri toplamı değilmi? Kurulu güçte içimizdeki mevcut dağıtım trafolarının güçleri toplamı değilmi? Bir kavram kargaşası oluştu da.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Varsayalım,kogen tesisiniz çalışmıyor.Bu durumda,tesisteki tüm trafolarınızın ( yeni yapılcak dahil ) etiket değeri KURULU GÜÇ,bunlara ait demand değeri ( başlangıçta,kurulu günün % 60 ı ) BAĞLANTI GÜCÜ 'dür.Kogen ile şebekeye güç aktardığınız oluyormu ?
 
Türbinlerin nominal gücü 5,5 MWx2 adet alternatör çıkışlarında bu güç ( bilindiği üzere rakım, hava sıcaklığı, havadaki doymuş nem miktarına göre) yıl bazında saatlik 8,2 MWh_10MWh arasında değişmektedir. İşletme toplam tüketimi ise 6MWh saat mertebelerinde yani normal işletme koşullarında Bakım arıza vs olmadıkça yıllık bazda 2MWh_3MWh arasında şebekeye verişimiz var.
 
Varsayalım,kogen tesisiniz çalışmıyor.Bu durumda,tesisteki tüm trafolarınızın ( yeni yapılcak dahil ) etiket değeri KURULU GÜÇ,bunlara ait demand değeri ( başlangıçta,kurulu günün % 60 ı ) BAĞLANTI GÜCÜ 'dür.Kogen ile şebekeye güç aktardığınız oluyormu ?
Türbinlerin nominal gücü 5,5 MWx2 adet alternatör çıkışlarında bu güç ( bilindiği üzere rakım, hava sıcaklığı, havadaki doymuş nem miktarına göre) yıl bazında saatlik 8,2 MWh_10MWh arasında değişmektedir. İşletme toplam tüketimi ise 6MWh saat mertebelerinde yani normal işletme koşullarında bakım arıza vs olmadıkça yıllık bazda 2MWh_3MWh arasında şebekeye verişimiz var.
 
Tedarikçi,hat ve koruma karakteristiklerini,sizin kogen sisteminiz devre dışı iken,şebekeden güç çekme haline göre oluşturmak zorunda.O nedenle,yukardaki tariflerime göre kurulu ve bağlantı gücünüze göre talepte bulunulmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst