kumandalı ufo ısıtıcı termostatını söküp kullanmak

ilkercan

Üye
Katılım
10 Mar 2009
Mesajlar
72
Puanları
1
Yaş
66
merhaba arkadaşlar.

elimde kumandalı ufo marka ısıtıcı var ve ben direk calısmasını istediğim için termostattan rezistans uçlarına zaman saati bağladım belirli zamanlarda ihtiyacımdan dolayı direk sebeke bağladım.Ufonun boşa çıkan kumandalı termostatını evdeki kombilerde oda termostatı olarak kullanıcam.ofunun içinde şasesine bağlı ufonun ıc sıcaklığını ölçen 3 bacaklı transistöre benzeyen arkasında ısı macunu sürülü bir devre elemanı mevcut(kodu okunmuyor)kısaca pt100 gibi ısıyı algılıyor.ben bu ısı algılayıcıyı evdekı peteğe bağlayıp,kumandadan kontrol ederek kombinin jumperlı olan termostat kontağına girerek odanın ısısını buradan kontrol edecegım.
SORUM ŞU:ufonun dıjıtal termostatından rezistansını cıkarttıgımda ve kumandadan start verdıgımde ekranda ''Lr'' yazıyor yanı bir yük bağlı olmadığından bunu yapıyor bende bır ampul bağladım ve kumandadan start verdıgımde 1 saniyeliğine ampul yanıyor ve ''Lr'' kodu ekrana düşüyor.Ufonun kendı rezistansını ölçüm 20 Ohm
rezistans uçlarına 20 Ohmluk taş direnç bağlayarak bu sorun aşılırmı yada altarnatif bir fikri olan varmı?
şimdiden teşekkürler ,Saygılar
 
O 3 bacaklı parça LM35 gibi bir sıcaklık sensörü olduğunu düşünüyorum.

Uzaktan kumandalı ufo ısıtıcıları bende gördüm.

Sizdeki ufo ısıtıcı sadece on off mu kontrol yapıyor yoksa kademeli mi? Benim gördüğüm bir ufo ısıtıcı 1-2-3-4-5-6 kademe kontrolü vardı.

Her halukarda sizin uzaktan kumandalı sisteminiz on off da olsa kademe kontrollüde olsa üzerinde triyak var. AC voltajı anahtarlar. Sizin kombinin termostat kontağı 12 yada 24 volt olabilir. Bu kontağı anahtarlamak için elinizdeki devreyi modifiye etmeniz gerekebilir.

Dikkatli ve iyice incelemeden bence kombinize bağlamayınız. Kombinizin kartına ciddi zarar verebilirsiniz.
 
cevabınız için teşekkürler.öncelıkle ısıtıcıda kademe yok sadece kumandadan set degerı gırıyosunuz mesela 25 derece ısıtıcı 25 dereceye ulaşınca kesıyor.Kombiye gelınce zaten termostatın cıkıssına 220 v role bağlayıp kombının jumperınden dolastırıcam o sebeple voltajın bır onemı yok.dedıgım gıbı rezistans olmadan rolenın a1 a2 bacaklarına paralel 20 ohm taş direnç bağlasam(rezistans 20 ohm cunku) sorun cozulurmu?yada bu 20 ohm u algılayan devre elemanı nedir?onu jumperlayabılırmıyım ?
 
20 ohm direnç koyarsanız zaten ohm kanununa göre 11 amper akım çeker o direnç. Buda 2 kW demektir. Yani bir ufo kadar akım çeker.

Elinizdeki kartı görsek yada siz kontrol ediniz bu akım okuma devresini iptal ederseniz ve devrede uygun modifiyeyi yaparsanız kullanabilirsiniz.
 
DSC_0133.JPG
DSC_0131.JPG
j
DSC_0132.JPG
DSC_0133.JPG
 
niye oda termostadı almıyorsun? o daha ucuza gelir ve pratik olu kombi marka,model ne?
 
Sensor diye bahsettiginiz su kablo ile bagli parca ise o parca triyak olmali. Ve sogutucu metalle bagli olmasi kendisi isindigi icin sogumasi amaclidir. Sicaklik okuma sensoru bu degil.

Bence bununla ugrasmayin biraz riskli ir is olacak gibi gorunuyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,315
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst