Kumandalı oyuncak araba bataryası hakkında

O soketten değil diğer güç soketinden ölçün. İkili olandan.

Bir düzeltme yapayım 25C 1200mAh= 30A anlık akım verebilir, 12C 2500mAh = 30A anlık akım verebilir yani iki pilde aracın çektiği akımı karşılar. Örnek 12C 2000mAh bir batarya almış olsaydınız anlık 24A verebileceğinden yukarıda yazmış olduğum olaylar gerçekleşebilirdi.​
Evet bu şekilde doğru alıyorum

Ekli dosyalar

• 20250202_152539.jpg
    20250202_152539.jpg
    451.4 KB · Görüntüleme: 11
İkinci bataryanın güç çıkışı doğru görünüyor.

Balans çıkışı da doğru mu kontrol edilmeli.

Elinizde balanslı şarj aleti varmı?

Aracınızın kartını açıp kısa devre kontrolleri yapılmalı.
Örnek bir lipo bağlantı şekli ekliyorum.
images (1).png

Değerli forumdaki arkadaşlar , geçen gün paylaştığım problemle alakalı verdiğiniz bilgiler ve ettiğiniz yardımlar ile ilgili çok teşekkür ederim. Son durumu açıklamak istedim.

İki pil almıştım ve birisi alev almıştı . Diğerini denediğimizde herhangi bir problem yaşamadan arabayı çalıştırdı . Arabanın kartında bir sorun çıkmamış çok şükür. Ve tek pilde sıkıntı varmış , demek ki yanlış bağlantı yapılmış. Satın aldığım firma sağolsun cevap verme nezaketinde bile bulunmadı. Onlara ayrıca bir güzellik yapacağım =)
@serkan_48 abi senin hala Malatyadan katıldığımı nasıl bildiğini merak ediyorum. Profilimde mi yazıyor acaba .
Son merak ettiğim şey ise aldığım pilleri bms olmadan kullanırsam sıkıntı çıkıp çıkmayacağı . Tüm ustalara saygılar...

Aracın üzerinde bms yoksa pilleriniz aşırı deşarja karşı korumasız demektir, pillerin çok boşalmamasına dikkat etmeniz gerekir yoksa pillerin ömründen yersiniz. Ayrıca eğer pilleri balans özelliği olmayan bir şarj cihazı ile şarj ediyorsanız zamanla pillerin gerilimleri farklılaşıp şarj esnasında biri aşırı şarj olurken diğeri tam şarj olmaz buda yine aşırı şarj olan pillerin ömründen yer. Eğer şarj cihazınız balans özellikliyse balans soketini kontrol edin diğer pilinizinde balans soketi ters gözüküyordu bu seferde şarj edeyim derken şarj cihazına zarar vermesin.​

Son düzenleme:
Değerli forumdaki arkadaşlar , geçen gün paylaştığım problemle alakalı verdiğiniz bilgiler ve ettiğiniz yardımlar ile ilgili çok teşekkür ederim. Son durumu açıklamak istedim.

İki pil almıştım ve birisi alev almıştı . Diğerini denediğimizde herhangi bir problem yaşamadan arabayı çalıştırdı . Arabanın kartında bir sorun çıkmamış çok şükür. Ve tek pilde sıkıntı varmış , demek ki yanlış bağlantı yapılmış. Satın aldığım firma sağolsun cevap verme nezaketinde bile bulunmadı. Onlara ayrıca bir güzellik yapacağım =)
@serkan_48 abi senin hala Malatyadan katıldığımı nasıl bildiğini merak ediyorum. Profilimde mi yazıyor acaba .
Son merak ettiğim şey ise aldığım pilleri bms olmadan kullanırsam sıkıntı çıkıp çıkmayacağı . Tüm ustalara saygılar...
Şikayet var ve Tüketici Hakem Heyetine bildirin. Öncesinde, bildireceğinizi kendilerine de iletin.

Günümüz dünyasında bırak hangi şehirde olduğun, hangi evde olduğun bile ortada. İnternete giriyorsan İP'den, telefon kullanıyorsan HTS (Historical Traffic Search)'den, kredi kartı kullanıyorsan nerelere gezdiğin, hiç biri yoksa bile MOBESE (MOBil Elektronik Sistem Entegrasyonu) ile takip ve kayıt altındayız! Hatta Çin'de yüz tanıma da işin içine girmekte, insanların her adımı takip edilip, kayıt altına alınmaktadır. Rahatsız edici görünse de günümüzde asayış için kaçınılmaz bir durum.

Bu konuda bms olmasa iyi olur. BMS üzerinde gerilim düşümü modellerde performans düşüşüne neden olabilir. Birde başka bir konuda da bahsettim model bir deniz aracı yada hava aracı olsa idi denizde açıkta yada havada bms düşük voltajdan dolayı keserse aracı kaybetme yada düşmeden dolayı kırım yaşanabilir.

Bu nedenle modelcilikte bms kullanılmaz. Batarya balanslı şarj aletinde şarj edilir.

Elinizde bu bataryayı nasıl şarj ediyorsunuz şarj aletinizi görebilir miyiz?

Bu noktada batarya sağlığı için aşağıdaki ürünü öneriyorum. Bu ürün bataryanın yanındaki balans girişine bağlanır. Bu porttan bataryadaki tüm hücrelerin voltajlarını ve çıkış voltajını sürekli ölçer. Hücre gerilimlerinden hangisi ilk önce alt limite gelirse size sesli uyarı verir. Gayet güçlü bir ses vererek sizi uyarır. Sizde en kısa sürede sürüşü sonlandırmalısınız.

Bir tane aşağıdaki görseldeki gibi buzzer alıp bataryanızı kullanım esnasında aracınıza takılı kullanın.

https://www.google.com/search?sca_e...712&dpr=1.25#vhid=ms74o1_XgDW8jM&vssid=mosaic

D9395595-1F2E-4492-991C-5D7B989CBDA9_1_105_c__61935.jpg

Aldığım yerde bir yorum var, bunu merak ediyorum. Yani o ikili soketi tam tersi bağlamak kısa devre mi olur demek bu . Benim başıma bu gelmiş olabilir mi .fotoğrafını paylaşıyorum.

Hemen şarj cihazının fotoğrafını gönderiyorum. Şarj olurken kırmızı sabit yanıyor yanında sarı bir ışık yanıp sönüyor , tam şarj olduğunda sarı ışık da sabit yanıyor .
Çok oluyorsam kusura bakmayın ama son bir sorum daha olacak , bu arabaların şarj soketini tak çıkar yapmadan , bir ucu araca bağlı iken diğer ucundan şarj etmek sıkıntı olur mu , çünkü açıkçası tak çıkar yapmaktansa bu daha güvenli olur diye düşünüyorum. Hatta bunu yapabilirsem soketi bir yere sabitleyip batarya kapağını bile açmadan şarj edebilirim.
Şikayet var ve Tüketici Hakem Heyetine bildirin. Öncesinde, bildireceğinizi kendilerine de iletin.

Günümüz dünyasında bırak hangi şehirde olduğun, hangi evde olduğun bile ortada. İnternete giriyorsan İP'den, telefon kullanıyorsan HTS (Historical Traffic Search)'den, kredi kartı kullanıyorsan nerelere gezdiğin, hiç biri yoksa bile MOBESE (MOBil Elektronik Sistem Entegrasyonu) ile takip ve kayıt altındayız! Hatta Çin'de yüz tanıma da işin içine girmekte, insanların her adımı takip edilip, kayıt altına alınmaktadır. Rahatsız edici görünse de günümüzde asayış için kaçınılmaz bir durum.
Teşekkür ederim , açıklamalar için =) gerekli işlemleri yapacağım.

Ekli dosyalar

• 20250206_150416.jpg
    20250206_150416.jpg
    79.5 KB · Görüntüleme: 11
  • 20250206_150426.jpg
    20250206_150426.jpg
    93 KB · Görüntüleme: 11
  • 20250206_150448.jpg
    20250206_150448.jpg
    289.8 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20250206_145736_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20250206_145736_Hepsiburada.jpg