Kumandacılar bi bakın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HAKANBAHAR ' Alıntı:
biçok arkadaş mantıklı yorumlar yapmış bende kullanıyorum bu sistemi neden kullandığmı anlatayım bende ;
Direk 220 kullanırsam nötr hattı üzerinden gelen geri beslemeler kumanda devresinde sıkıntı oluşturabiliyor fakat bu sistemde nötr kullanılmadığı için böyle problemler yaşanmıyor .
HERKEZE KOLAY GELSİN
tebrikler doğru bir açıklamaydı.başka bir mantığıda yok zaten.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
dostum izole trafo olarak kullanılmıştır.bu tip uygulamalarda ya zayıf akım yada izole trafo kullanılır.ve toprağa karşı voltaj olmayacağından dolayı insana zarar vermez.
 
Hem koruma olmuş hemde nötr hattından gelebilecek bir aksaklığı gidermek.Sistemi izole edebilmek için konulmuş.Helal olsun adamlar masraf edip koruma yapmışlar.Firmalar ucuza halledecem diye nerdeyse sigortasız herşey yapacaklar.Çin malı sigorta kullanıyor piyasa yazık ya....
 
arkadaşlar amca kerim doğru söylüyor daha önce başıma geldi kulevinç sistemlerinde ama benim kullandığım trofo 6-12-18-24-220 çıkışlıydı ve amç ilk kalkınma anında kontaktörlerdeki o am gücü sağlamak yanı çek bırak olayını engellemek bu arada motor kaç kwA.veya makina? kulle vinçlerde zaten kaçak olsada çarpılma ihtimalin pek yok
 
şebekeden izole etmek kullanıldığı doğrudur.birde böyle durumlarda trafomuzun 0 noktasını topraklamayı unutmayın.yoksa arıza olduğunda kontrol kalemi ile uğraşır durursun. nedeni ise trafolarda gerilim elde ettiğiniz zaman nötr hattı yoktur.hangisini nötr kabul edersen nötr odur.
 
Arkadaşlar buradaki amaç güvenlik amaçlıdır şebekeden 220V alınırsa örnek 1600Kva bir trafodan 220v alırsak ve bu hatta bir kısa devre anında geçecek akım 60000A civarında olur buda hem tesisatı hemde cihazları yakar.Genelde izole trafoların güçleri 1Kva gibi küçük olduğu için kısa devre akımlarıda küçük olur.
 
kumanda ve güç panolarına 220 v gerilim verilmez., bu gibi panolar kumanda ve güç devrelerini beraberinde taşıdıkları için 380 volt güç devresi için. 220 volt ta kumanda devresi için kullanılır. dolayıyla panoya 380 volt verip tarfo ile 220 ye çevirip kullanmak daha mantıklıdır.
 
ArkadaŞlar Yorum Veya Hİkmetİ Şudur! Kumanda Panosunu Voltajini Şebekeden Ayirmak! Ve PÜrÜzsÜz Bİr Gerİlİmle Sİstemİ Kontrol Etmek

herkese BaŞarilar
 
bu iş koruma amaçlı yapılır en büyük faktörde insan koruma faktörüdür. Bizde panolar içinde 380/220 v trafo kullanırız yerine göre değişir tabii bunlar ama en doğrusu budur. Rusların eski yaptığı sistemlerin (benim gördüklerimde) hemen hemen hepside bu yöntem kullanılmıştır.
 
ArkadaŞlar Bu Konuyla İlgİlİ Benİm BaŞima Gelen Bİ Olayi Anlatayim::
bİtmİŞ Bİr Panoya,kullanilacaĞi Yerde ,İlk Defa Elektrİk Verecektİk. Elektrİk AldiĞimiz BaŞka Bİr Panoda NÖtr Yoktu. Acİl ÇaliŞmasi Gereken Bİr Motoru ÇaliŞtirmak İÇİn KontaktÖrÜ Elİmİzle Çektİrİrİz (tornavidayla Bastırırız)dedik Ve Sadece 380 I Panoya Verdik.
panoda Plc Vardı. şalteri Açar Açmaz Plc Ve Dc Güç Kaynağı çatır çatır Yanmaya Başladı:d :d :mad: :mad:
eğer Plc Yi Ve Güç Kaynağını Besleyen Sigortayıkapatsaydık, Veya
380 GİrİŞ 220 ÇikiŞ Trafo Kullanilsaydi BÖyle BİŞey Olmayacakti. 500 Euro Luk Plc Ve 100 Ytl Lİk GÜÇ KaynaĞi Şu An YaŞiyor Olacakti.....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,177
Mesajlar
915,643
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst