Kumandacılar bi bakın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kerşe bu trfonun sargılrı toprağa bağlımı
toprkla bir alkası yoksa bu trfolara izole trfo denir.
bu trfolarla iş güvenliği içinkullanlır.
toprkla bir bağlantısı varsa bana devryi bir göndersene
sana ozaman da iyi yardım edebilirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
380\220V izoleli trafo kullanılmıştır. izoleli trafonun kullanımsındaki sebep trafonun çıkışındaki iki uçu birbirine değmediği sürece kısa devre olmamasıdr.bununda faydası devrede enerji varken bile kumandada herhangi bir problemde devreyi kapatmadan arzayı bulup onarabilmektir.
 
merhaba arkadaşlar.ben stajerim.bölümüm otomasyon. bence bu 380 v olma sebebi komparasörün daha verimli çalışması içindir. 380 v da trafoya 4 uç girer.3 tane faz bir tane nötr. bu 3 fazlar arası yanlış olmassa 120 şer derece faz farkı var. 3 fazdaki uçlar da 1 faz ile nötr ucu 220 volttur.eğer direk şebkeden verilseydi bu 220 v. ozaman verim düşerdi. bilirsiniz Şebeke her zaman 220 v olmaz ki. yani diyeceğim bu trafo ile çıkışa sabit net 220 v vermişler.bu da verimi yükseltir.aynı zamanda panoda başka kontrol elemanlarını da beslemek için de380 v ihtiyaç duyulmuştur
 
ben gemi elektriğinde çalışıyorum ve gemide nötr olmadığı için 380 / 220 trafo koyulur ve bu trafonun sekonderinden (0) noktası nötr olarak alınır.. seni bu gördüğün pano gemiden sökülme ise normaldir.. :)
panoyu yapan firma sadece kara için değil gemi içinde üretim yapmış olabilir.. gemide nört olmadığı için 380 / 220 trafo konulur ve trafonun sekonder ucundaki (0) noktası nötr olarak kullanılır..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,256
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst