Kumanda problemi

KANUNI

Üye
Katılım
27 Ara 2008
Mesajlar
75
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba arkadaşlar , yeni görev aldığım iş yerinde 1 haftadır tuhaf arızalar meydana geliyor, arızaları çözebiliyorum, ve gözlemlerime göre tuhaf kablo çıkıkları hatta bazen sökülen köprüler ve bazende sensör vs. ekipmanda tahribat. arızaları şimdilik şözebiliyorum ama bu kez sanırım biraz zorlanacağım çünki karma karışık bir pano içinde yine kayıp kablolar var, bende panoyu kendim sil baştan yapmaya karar verdim ama biraz zorlanıyorum. sistemde kullanılan malzemeler 2 endüktif sensör (iki uçlu), 2 röle,2kontaktör
çalışması ise şöyle
start butonuna bastığınızda motor çalışıyor motora bağlı bir mil var milde ise sensörlerin algılaması için metal mevcut 2 endüktif sensör limit görevi görmekle beraber sensörü gördüğünde motor diğer yöne dönüyor birini gördüğünde sağa diğerini gördüğünde sola bu döngüde devam eden bir düzenek mevcut bunun ekts yada benzeri programda bana şemasını yollayabilecek bir arkadaş varsa çok mutlu olurum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
biraz kafa yordum ama sanırım oldu, bu sebeple yardım etmek isteyipte edemeyen tüm gönül dostlarına teşekkürler :)
 
seni çekemeyenide bulursan sanırım işin tam çözülecek yoksa halin harap..
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachment.php?attachmentid=10629&d=1322233279

Siz sorunu çözmüşsünüz ama, bu gibi durumlar için bir çok kez paylaşdıgım bir çizim var. Faydalı ve yardımcı olabilirmi. Çizimdeki sivicler yerine sensör baglayıp röle çektirin, röle kontaklarınıda siviçin acık ve kapalı kontakları yerine kullanın. Zaman rölesi, dönüşlerda yayarlı süre kadar motorun beklemesi içindir..
 
dönüşlerde motorun beklemesi demek sarılan bobinin bir yönde şişmesi anlamına geliyor , zaman rölesi iptal edilirse bu çizim iş görür çok teşekkür ederim Sarı Zeybek
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,562
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst