Kumanda panosu sinyal ışıkları arızası

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
Arkadaşlar tesisleimizde motorları çalıştırma ve durdurma butanları ışıklı ayrıca sarı arıza ışıkları var (24 volt dc ile çalkışıyor) bir kaç tanesi yanmıyordu yanmayanları degiştirdim yaklaşık 20 ampülden sonra sigorta attıı trafo saglam ( çıkış uçlarını ayırdım 24 volt veriyor ) neden oldu bir türlü çözemedim en son bagladıgım ampülün kablolarını söktüm bir türlğü düzeltemedim bu konu hakkında neden kayaklanabilir bir kısa devre oldugu yüksek ihtimal ama nasıl bulabilirim yaklaşık 80 sinyal ampülü var bu konuda degerli görüşlerinizi bekliyorum yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
80 ampule tek besleme yapılması büyük hata.Bu bahane ile ayırırsanız,bir daha böyle durumla karşılaşmazsınız.Tüm ampullerin, tek uçlarını söküp,......devam edebilirsiniz.
 
Oncelikle yeni taktigin lambalari geri sokup calistirmayi dene.Eger sorun yoksa yeni lambalari teker teker takip calistirarak ilerle.Boylelikle hangi lamba takilinca sigortanin attigini bulabilirsin. Eger kisa devre vs. gibi sorun yoksa lambalarinin cektigi akim sigorta akimindan yuksek soncuna varabiliriz.
 
Sinyal lambaları kontaktörlerin kontaklarına mı bağlı yoksa röle mi kullanıyorsunuz ?


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
lambalardan bazıları 220 v ise kısa devre yapabiliyor veya sigorta attığına şahit oldum
 
Takmadan önce basit duy hazırla veya ölçü aleti ile kontrol et burada harcadığın zaman şu an yaşadığın zaman kaybı yanında devede kulak sayılır ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst