kumanda kablosu ile güç kablosu iletimi

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Merhaba,

Montaj gereği bazı alanlara ancak bir adet tava sığabiliyor. Böyle durumlarda istemeden de olsa kumanda kablosu ile güç kablosunu aynı tavada götürmeye mecbur kalıyoruz.
Bununla ilgili olarak

  1. Kumanda kablosu ile güç kablosu kesinlikle aynı tavadan gidemez kuramı doğru mudur?
  2. Kumadan kablosu ile güç kablosu aynı tavadan gidebilir ancak tava içerisinde ... cm boşluk kalmalıdır tarzı bir metraj var mıdır?
  3. Seperatör etkili midir?
  4. Bir tavadan büyük güçte tek bir güç kablosu var ve kalanı kumanda kablosu. tava ağzına kadar dolu ancak güç kablosu blendajlı. Bu durumda herhangi bir sıkıntı oluşur mu YA da şöyle sorayım tüm kablolar blendajlı ise aynı tavadan götürebilir miyiz?
  5. Sinyal kablosu ile kuvvet kablosu altlı üstlü tavadan giderken aralarındaki mesafe 30 cm demekte. Bu metraj herhangi bir sıkıntı yaratır mı ? Ya da kaç cm olmalıdır?
  6. Sinyal kablosu 380 ile yan yana gitmemelidir, 220 ise güç kablosu gidebilir sıkıntı olmaz denildi bugün bana. Bu yaklaşımı doğru buluyor musunuz?
İmalatla ilgili yazılabilecek soruları yazdım.
Cevaplarınızı beklemekteyim.
Sağolun
 
Sinyal kablosu eger fiberoptik ise sorun olmaz.fiberoptik manyetik alandan etkilenmez.guc kablosunu ustune koyarsaniz ezilebilir ona dikkat edin.

Eger fiberoptik degilse manyetik alandan etkilenir.bunun icin guc kablosundan gecen akim onem rasir.manyetik alan sinyali bozabilirve surekli ariza ile karsilasabilirsiniz.
 
Bazen cm e falan bakamiyorsun. Musteri bu maliyetle istiyor isi diyor ve yer olarak da zaten imkan bulamiyorsun. Isyer istemez ayni tavadan geciyor. Ben oyle durumda haberlesme ve guc kablolarini mumkun oldugunca birbirinden ayırıp iki kenara kablo bagi ile pot yapmayacak sekilde bagliyordum. Tabi ayri cekmek en iyisi ama sartlar el bermdiginde elindekinin en iyisini yapmak zorunda kaliyorsun. Ya da ben bu is yapmam usulune uygun degil diyerek isten cekilmen gerekir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst