kumanda devresi yardım?

duramaterr

Üye
Katılım
20 Mar 2016
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
33
Selam arkadaşlar bu meslekte beceremediğim bir konu var. Teknede 3 adet jenerator ve birde sahil besleme var. Yani 4 farklı yerden enerji saglanabiliyor. Fakat 4 adet kontaktörü fazlar çakışmayacak şekilde nasıl mühürleyebilirim. 2 adet kontaktörü biliyorum 3 ve 4 adet olunca yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Aşağıdaki şema da M1- M2- M3- M4 köntaktör çalışması incele EKTS programda çizdim programda simülasyon yaparak çalıştırabilirsin.
4 komtaktör çalışması.PNG
 
öneriniz için teşekkür ederim fakat Seçici salter ile tabiki de denedim. Yalnız şöyle bir sorunum var benim. Seçici salter kullanılmıyor start stop ile yapılması gerekiyor ve ben olayı biraz yanlış anlattım sanırım çizimi inceledim ancak mesela sahil beslemeden enerji bağlı işçi geldi jeneratör çalıştırdı ve start a bastı fazlar çakıstı bunun olmaması lazım yani biri çalışırken diğeri devreye girmemeli
 
Arkadaşın çizinimden kontak kilitleme ile emnıyet almaya çalışmıs, Çakışma olmaması gerek, daha emnıyet guven ıstıyorsan, PLC kontrollu yapman gerekebilir, iş büyür.
 
Arkadasım, bir zihin çalışması yaptım. Çizimdeki 3 FKR. faz kontrol rölesidir. Baglı oldugu baralarda gerlim olup olmadıgını veya düşüklüğünü kontrol eder.Misal, Generatörlerin enerjı barasında elektrık yoksa, anahtarınızda acıksa ve 3 generatöre aıt kontaktörler kapalı ise kumanda anahtarı ile Şebeke kntaktörünüz çekecektir. Çizim proğramını yenı guncelledim, 0-1 anahtar koyamadım.1-0-2 anahtar koydum.
Aynı sekılde, sebeke kontaktör girişinde enerji yoksa, 3 FKR. rölesi kontakları cekili değilse, siz hangi genetaör veya generatörlei çalıştımak istersenız, ona aıt kontaktörü devreye alırsınız.Bırden fazla generatör çalışma ihtimali olacagı içini kontak kilitlemesi yapmadım.
Şebeke kontaktörünü stop/start buton yapmadım, çünkü sebekede elektrık kesılmesı olur ve gelırse tekrar starlamak gerekecekdır.
İyi çalışmalar, dahada geliştirmek için, üzerınde çalışılabilir.
 

Ekli dosyalar

  • SEBEKE GENERATOR BAGLANTI.pdf
    48 KB · Görüntüleme: 18
Çok teşekkür ederim. Üzerinde çalışacağım. Belki bir kaç günümü alır ama deneyip kontrol edeceğim burada paylaşacağım inşallah.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst