Kum tankı üst seviye sensörü

torex

Üye
Katılım
22 Eki 2006
Mesajlar
366
Puanları
1
Yaş
46
İşletmemizde kum tankı mevcut. Kum kum tankına başka bir tanktan otomatik kum basılmaktadır. Kum tankının üst seviye sensörü göresiye kadar bu otomatik basma işlemi devem ediyor. Sensör gördüğünde ise duruyor. Sensör olarak 220V AC beslemeli puddle sensör kullanılıyor. Sensörün normalde kapalı kontağı üst seviye sinyali için kullanılmış. Sensör kumu gördüğü zaman bu kontak açıyor ve dolu sinyali plc ye gidiyor. Güvenlik açısından kum dolduğu zaman kum basılmaya devam ederse tank patlayabilir. Bu sensör bozulduğu zaman sürekli dolu gösterecek şekilde bir bağlantı şekli varmıdır?
 
Sensörün bozulduğunu anlamak için ikinci bir sensörle doğrulamak daha iyi olur. Çünkü sensör bozulduğunda sensörden kontak alamama ihtimaliniz var ve senaryonuz bu sensör üzerinden çalıştığı için 2. tank üzerine ikinci bir sensör yerleştirmek daha iyi olur diye düşünüyorum.
 
Bence de; sensörün bozulduğunu anlamak için ikinci bir sensörle doğrulamak daha iyi olur. 2. bir seçenek olarak deponun üst kısmına (kapak kısmına) mesafe algılayıcı lazer sensörlerden yerleştirilebilir. Yedek olarak.
 
İkinci bir sensörle VEYA kapısı yapmak en mantıklı çözüm...Sensörün bozulduğu zaman herhangi bir elektriksel çıkış alamayız.
Aslında kendi hatasını kontrol edebilen diagnostik sensörler var ama bunlar da çok pahalı...
En iyisi basit bir veya kapısı...
Yanlız ikinci sensörünü aynı özelliklerde seçme...Beslemesi farklı olsun... Sistemde bir problem oldu diyelim...Herşey aynı anda bozulmasın...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst