kuluçka makinesi

tayfugk

Üye
Katılım
8 Mar 2010
Mesajlar
28
Puanları
1
PIC ile kuluçka makinesi yapmak istiyorum yardımcı olurmusunuz?
 
LM35 veya DS18B20 , 18F877 , BC547 , ROLE , Güç kaynağı .. en azından çalışma için birkaç fikir..
 
daha önce kulucka makınası yapmıstım va gayet saglıklı calısıyordu. biraz bahsedeyim devreyı 16f877 pıc ile yaptım sht 11 ıle nem ve ısı kontrolunu ıstedıgım set degerlerinde sabit tutmustum.ayrıca yumurtanın belirli aralıklarda hareket etmesi-havalandırma fanının belirli aralıklarla devreye gırıp cıkması- civcivin cıkacagı tarıhın belırlenmesi gerekiyor bunun içinde ds1307 rtc entegresi kullanmıstım.
 
sıcaklığı sabit tutacak,yumurtaların çıkacağı süreyi ayarlayacak
(tavuk,ördek vb.) bu türlerde zaman ve sıcaklık faklarına göre çalışacak.yani türü biz seçeceğiz makine ona göre çalışacak.
 
bende yapmıştım enda marka gösterge ile ısıtıcı için ampul kullandım 5 adet,5. lamba metal kap içindeki suyu buharlaştırıp nem yapıyordu,lambalar hem görsel olarak sağlam olduğu görülüyor ve lamba patlayınca çabucak değiştirilebilir(rzistans bu sebebten tercih etmedik) ve hava sirkülasyonu ve dolabın içinde eşit sıcaklık oluşması için bilgisayar fanı büyüklüğünde fan gerekli,küçük bir delik yumurtalara hava gerekli, günde 4 yada 5 defa yumurtaları 60 derece gibi açıyla iki yana çevirin yoksa civcivler yumurtaya yapışır
 
kulucka makınası yapmak ıcın gereklı malzeme nelerddır arkadasalr bıraz bılgı verırımısınız
kendım yapmak ıstıyorum ...?
 
Yapmak istediginiz ebat ve kullanacağıniz kabine göre elemanlar değişiklik gösterebilir.
Kolayliklar dilerim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst