Kullanılan gücü ölçmek ?

Üstad sizin aradiginiz sey sanirim enerji analizoru..alirsiniz 1 adet analizör..400-500 tl filan sanirim..çekilen akim güç reaktif ne varsa herseyi gorur izlersiniz..yanliz guc dengesini yakalamak icin baya uğraş vermeniz gerekiyor..bütün trifaze ve monofaze alıcıların guc degerlerine gore dağılım yapmanız gerekecek.bu da baya uğraş verici bir durum..neden böyle birsey yapmak isteniyor merak ettim?kim istedi bunu?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Her bir faza ne yük bindiğini watt olarak görmek de yeterli benim için.
Güç formülü. P=U*I
U sabit olduğuna göre akımı bilmek gerekmektedir.
Her faz için birer adet ampermetre bağlanırsa aynı anda tüm güçler görülecektir. Tek ampermetre kullanılmak istenirse 3 ayrı akım trafosu kullanılarak ve bir switch ile seçilerek ayrı ayrı ölçüm yapılabilir.
ÖRNEK ÜRÜN.
http://www.arselelektrik.com/sigma-72-x72-direkt-tip-30-a-analog-ampermetre-urun8813.html
Bu üründen 3 adet kullanılmalıdır. Tek kullanılması tekniğe uygun değildir.
 
3 fazlı cihazlar zaten dengeli yükte olacak sizin yapmanız gereken monofaze yükleri dağıtmak ki onlarıda bulabiliyorum demişsiniz. Elektrik sayacınızdan da istediğiniz veriye ulaşabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,319
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst