kule vinç kumanda devresi

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
arkadaşlar kule vinç kumanda devresinde frenleme bobinini kumanda eden bir kontaktör olması gerekmiyormu bizim 4 hareketli vincin aşagı yukarı saga sola olmak üzere 4 kontaktörü var aşagı yukarı hareket olmadıgı kilitleme nasıl oluyor anlatabilirmisiniz elinizde şema varsa daha iyi olur benzer şemalarda frenleme için ayrı bir kontaktör kullanıldıgı görüküyor ama bizim vinç te yok benmi yanlış yorumluyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kardeş Frenli motorlarda motora elektrik gelmezken. Balatalar yay vasıtasıyla sıkar. Elektrik geldiğinde bobin yayları yenerek balataları açar ve motor hareket eder.
 
teşekkür ederim sadece aşagı yukarı kontaktörleri enerjilendiğinde bobibe enerji gidiyordu burası tamam peki başka devrelerde frenleme bobini için kontaktör kullanılabilirmi
 
Standart Balatalı frenli motorlarda kullanılmaz. Ama özel bir tasarım varsa birşey diyemem.
Birde elektriksel frenleme yapılıyor olabilir o zaman kullanılır....
 
teşekkür ederim son olarak KÖPRÜ diyot un kullanma mantıgını söyleyebilirmisin biraz fazla soruyorum kusura bakma:)
 
Son düzenleme:
Rica ederim öğrenmek için sormak lazım...
Köprü diyor AC gerilimi DC'ye çevirmek için kullanılır. Yani Fren Bobini DC ile çalışır. (Buradaki fren bobinin işi motoru frenlemek değil frenden kurtarmaktır. Unutma)
 
kımısınde role kullanıldıgıda oluyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,909
Son üye
T_K

Yeni konular

Geri
Üst