Kule Vinç Beslemesi

EDS

Üye
Katılım
16 Ocak 2008
Mesajlar
34
Puanları
1
Merhabalar,

Şantiyemize 50kW' lık kendi kumanda panosu olan bir bir kule vinç kurulacak. Buna şantiye panosundan besleme yapılacak ama şantiye panosuna da yakındaki direkten 5kW müsadeli bir enerji alımı yapıldı, şantiye panomuzun sayacı ise 60A.

Bu durumda ne yapılması gerekli, kompanzasyon, AYEDAŞ tarafı, şantiye panosu revizyonu ve çekilecek kablo kesitleri başlıklarında ne gibi değişiklikler olacak yardımcı olursanız sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kimse yok mu cevap verebilecek?
 
Kule vinçler çalışma rejim hafif olan makinalar gurubundan dır çalışma rejimleri %25 civarında dır
bu nedenle kule vincin besleme kaplosu kurulu gücü ne deyil kanca ve araba motorlarının gücüne göre seçilir.
en az 3x16+10.mm2 kaplo kulanılır .
Vinç çalışacak şantiyennin diğer makinalar da çalışacağı için genel hesaplama yapılmalı ona göre enerji talep edilmeli ve
ona göre pano hazırlanmalı dır.
 
şantiye elektrik projesini çizdir. panon, hattın gücünü belirle. bir dlekçe ve projenle birlikte bulunduğun yerdeki tedaşa başvur. projesiz olacağını zannetmiyorum.
 
Bunun için tedaşa dilekce ile başvurmanız gerekli.ama bunu 50 kw olarak değil şantiyelerde ,kesme bükme makinaları var.bunlarıda düşünerek bir güç talep etmeniz gerekli.kablo kesidini pano ile direk arası,direk ile pano arası mesafeye göre gerilim düşümü hesaplaması yapmalısınız.kulevinçlerde motorlar hepsi bir anda devreye girmez.kanca sisteminde 25 kwlık bir motor.şaryo sisteminde 5kw lık motor ve dönüş sisteminde 5.5 kw bir motor bulunur.pano ile kulevinç arası 70 metreye kadar 3*25 +16 lık bakır kablo uygundur.panoda ise revizyon olarak manyetik termik şartel gereklidir.125-160 amper.kulevinç 80 amper değerindedir genelde.ama mevcut sistemin komple değişmesi gereklidir.veya şantiyeye bir adet 125 kva bir jenaratör getirerek enerji sorunu bu şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz.
 
Selam Arkadaşım Şantiyeye 5kW enerji vermişler o hiçbirşey değil.Siz size gerekli olan Gen planı ,yani mobilation plan lazım.zaten 50 kW ,75 kVA yapar sizin oraya 160 kVA çok yeterli olacaktır...iyi çalışmalar
 
Arkadaslarin dedigi gibi once santiyende gereken gucu belirlemelisin..Yakindaki direkten dogru yazdin ise 5kw enerji veriyorlar demissin..Senle kafa mi buluyorlar..senin 5 kw an bir isitici demektir..Generator kullan..Yada en yakin trafodan AG ( 400 v)hat cektir.
 
arkadaşlar ben tedaş çalışanıyım proje tesisteyim ancak biz bir MESKENE bile en az 9 kwa güç veriyoruz sizce bir şantiyeye 5 kwa verilirmi ya bu arkadaşımız elektirik ten anlamıyor yada bizimle kafa buluyor
 
Dostum 5kwa lık santıye aboneleıgı alırken ıllakı bı projeyle gıdılıp alınmıstır sımdı kule vınc eklenecegı ıcın senınde guc artısı yapman lazım muhtemelende tedas senden mevcut saha dagıtım panonda kompanzasyonun yok ıse kompanzasyon eklenmesınıde ıstıyecektır bende rizedekı santıyeme yaptıgım ve guc artısı talep ettiğim bı ornek projem var yardımcı olması dılegıyle
 

Ekli dosyalar

  • RİZE ŞANTİYE TADİLAT PROJESİ.rar
    188.5 KB · Görüntüleme: 170
arkadaşlar ben tedaş çalışanıyım proje tesisteyim ancak biz bir MESKENE bile en az 9 kwa güç veriyoruz sizce bir şantiyeye 5 kwa verilirmi ya bu arkadaşımız elektirik ten anlamıyor yada bizimle kafa buluyor
Merhaba iyi günler;
Şantiyemizde yapımı devam eden 18 blok inşaatımız vardır.Aynı şekilde tarafıma kule vinç için 70 kW bir enerji istediler.Bu tamamen gereksiz bir yatırım.Kule vinçte birden fazla motoru aynı anda çalıştıramazssınız.Şantiye gücümüz mevcut 8,5 kW kule vince ise 3x16+10mm2 NYY kablo ile besleme yaptık hiçbir sıkıntı yaşamadık ve inşaatımızda %80 bitmiştir.Tek düşünülmesi gereken nokta enerjinin alındığı yerin trafoya uzaklığıdır.Hat mesafesi uzamadığı sürece bir sıkıntı olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,603
Son üye
devrim25

Yeni konular

Geri
Üst