KULE VİNÇ (30 mt.) İÇİN PARATONER UYGULAMASI HK.

korki_6

Üye
Katılım
15 Tem 2010
Mesajlar
66
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,
Şantiyemizde kullanmakta olduğumuz 30 metre boyundaki kule vincimiz için paratoner uygulamamız istendi İSG tarafından. Daha önce böyle bir uygulama yapan varsa konu hakkında bilgi paylaşılırsa sevinirim.
NOT: İşi yapacak firma olursa görüşebiliriz. (Bölge: SİVAS)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Selam..
İnternette arama yapın, bir çok paratoner firması göreceksiniz. İstediğiniz biri ile iletişime geçer, anlaşırsanız işi verirsiniz.
İmalat kısmı için; açıklama istediğinizde firma bunun süreci ve süreç içerisinde geçenleri açıklayacaktır.
Projelendirme için sizden yapının/cihazın projesini isteyecektir. Buna göre hesaplamalar yapılıp bir yada daha çok yakalama ucu gerekliliği ölçecekler. İmalat sürecine başlanıp-bitirilip gerekli ölçümleri (standartlar içerisindeki sonuçlar dahilinde) yaptıktan sonra size teslim edeceklerdir.
İyi çalışmalar..
 
Merhaba,

Bu ürünü ilk defa gördüm. Çalışma prensibi olarak inceledim. Yerleşim yeri dışarısında başarılı işler çıkarır (Referanslarında da gözüktüğü gibi). Fakat yerleşim yeri içlerinde, sadece kullanıldığı yeri korur. (Geri kalanlar ölsün banane der :p)

"korki_6" Bu kriterlere göre seçim yapabilirsin.

Not: Koruması yapılan sağlam kule vinçlere yıldırım düştüğü için parçalanıp yıkılmazlar. Video da öyle gözüküyor diye yazdım.
 
Kule Vinç zaten iletkendir, topraklaması iyi yapılırsa ve bütün iletken kısımları topraklamaya bağlanırsa ekstra birşey yapmaya gerek kalmaz, elektronik kısımların korunması için ag Parafudr kullanılması yeterli olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst