Kuka ve Fanuc Robot Yazılımları

slm arkadaslar robot tasarımlarında kontrol için en yaygın olarak pic mi olc mi yoksa mikroişlemcileri m tercih edersiniz ?
 
merhabalar ben abb IRC5 ile ilgili teknik bilgi paylaşmanızı rica ediyorum
fanuc komao hyundaı markaları için varsa bunlarda gerekli şimdiden teşekkür ederim
saygılar
 
bu kadarına pes doğrusu diyorum başka da bi söz edemiyorum.Şunun programını yazan arkadaşıda yazdığı programıda görmek isterdim doğrusu :)

Arkadaşlar bu program çok uzun olabilir, uğraştırıcılığı çok fazla fakat zorluk derecesi fazla değil. ince bir işçiliği var sadece.
roll form için yapılan programlarda programlayıcının yaptığı işe artık normal bir iş gözüyle değil de sanat gözüyle bakılıyor adeta.
 
arkadaşlar bu yaz stajımı bu alanda bir firmada yapmak istiyorum. İstanbul Avrupa yakasında bu işle uğraşan firmaları söyler misiniz başvuru yapmak için. Teşekkürler..
 
arkadaşlar kuka robot ile ilgili türkçe dokumanları paylaşırsanız sevinirim
 
Merhaba bu konuyu ilk defa okuyorum fakat şaşırmadım aslında bu teknolojiler oyle abartıldığı gibi bişey değil. mitsubishi firması o robotun daha hassasını para ile satıyorlar. ama bu noktada benim üzüldüğüm yapılan bu ürünlerin universal bir çalışma olmadığı ve aslında ürün değilde ürün yapan yazılımların tasarımının henüz ülkemizde yazılabilir olmadığıdır. Tübitak bize kıçını dönmüştür. sistem yazılımlarıyla ilgili kitaplar ülkemizde satılmamaktadır. maalesef viagra prezervatif doğum kontrol ürünleri kozmetik ürünler mevcut ve ülkemize girişinde çok cüzi bir vergi alınmaktadır. Bu noktada "bilgi edinme hakkı"nın aslında ****** bir 'devlet basiretsizliği' olduğu gün gibi ortadadır. Tüm uğraşılarıma rağmen 6 aydır 10 adet kitabı edinemedim ve halen olduğum yerde saymaktayım. Devlet kurumlarının sistem ihalelerini sözde türk firmaları almaktadır fakat yapan kişiler ilgili firmanın dünya çapında bulduğu yabancı sistem yazarlarıdır. Bu metodu microshit firması kullanmaktadır. Onca gereksiz şeyin ithalatı kolay olmasına karşı devletin kitap alımında gösterdiği hiç bir kolaylaştırıcı uygulamalar yoktur. Maalesef biz bu sistemle hiç bir şey yapamayız hala kaymağı başka yabancı menşeeli firmalar büyük türk firmalarıyla yaptıkları izdivaclarla yemektedir. Shipping ve kargo uygulamaları ile avrupada 28$ satılan kitap türkiyeye girişi yaklaşık 300$ bulmaktadır. Ben artık yılma noktasına ulaştım nerdeyse ve bu gibi konuların düzeleceğine inanmıyorum.


Haklısın fakat yapılabilecek en mükemmel seçim ingilizceyi çok iyi öğrenmektir. Türkiye'de olmayan kitapları ingilizceyi iyi bilen biri yabancı elektrik ve elektronik forumlarına üye olup paylaşım yapabilir. Oradaki insanlarında yardımcı olacağından eminim. Belki böyle biri çıkıp o kaynaklara ulaşıp bu sitede ve internette paylaşıma açabilir. Yabancı sitelerden kitap sipariş edebilir. Sadece kargosu pahalı ama yinede ülkemizde satılanlardan daha ucuza gelir. Bir çok arkadaşım amazon.com sitesine girip ülkemizde pahalı olan her ne varsa oradan satın almaktadır. Millet olarak yapamayacağımız yok. Sizinde dediğiniz gibi engeller var. Ufak bir hikaye anlatmak istiyorum.

Meksika'da çölde yetişen bir kaktüsün dış yüzeyinde ipekten daha değerli bir kumaş cinsi oluştuğunu fark etmişler. Bir iş adamı milyon dolar yatırım yaparak çöle aynı kaktüslerden dikmiş ve eline hesap makinasını alarak karını hesap etmiş. Kaktüsler yetiştiğinde bir de bakmışlar ki o kumaştan eser yok. İş adamı hayal kırıklığına uğramış ve bir bilim adamını tutarak o dışında kumaş üreten kaktüsü incelemesini istemiş. Çadır kurarak üç aylık bir araştırmanın sonunda bilim adamı sadece iki satır yazı yollamış iş adamına. Yazı şöyle;

O kaktüsün dışında ipekten daha değerli kumaş olmasını sağlayan, güneşin altında kavrulması ve susuzluktan geçirdiği çetin yıllardır.
 
kuka yazlımı ile bowling oyunu için kuka tasarımı yapılabilir mi?
 
gerçekten güzel bi paylaşım olmuş. emeğinize sağlık.
 
kuka basic dilini kullanıyor.ABB ise rapid dilini kullanıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst