Kuka Robot kolu pozisyon değiştirme

suppergre

Üye
Katılım
9 Nis 2014
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
37
selamlar,

Şimdi yeni makinelerle neredeyse tamamen baştan kurduğumuz fabrikada eskiden kullanılan 4 adet Kuka robot bulunmakta. Bunları çöpe atmamak için dekor amacıyla fabrikanın 4 köşesine koymuşlar.
"Bu robotların kollarını kaldırıp üzerine ürünlerimizden yerleştirelim" gibi bir fikir geldi. Kuka şirketinden talep edildi bu iş. Fahiş bi fiyat çekildi ve işten vazgeçildi.

Şimdi, bu robotların tüm kontrol panel ve diğer tüm aksesuarları depoya kaldırılmış durumda. Acaba bu robotların kollarını kolay bi yöntemle istediğimiz pozisyona getirebilir miyiz. Yada uygun çözüm ne olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
 
kullandığınız robotların modelleri nedir acaba
 
Motor arkalarında kapaklar var o kapaklar içerisindeki cıvataları bir lokma vasıtası ile çevirerek istediğiniz pozisyona getirebilirsiniz.
 
Motor arkalarında kapaklar var o kapaklar içerisindeki cıvataları bir lokma vasıtası ile çevirerek istediğiniz pozisyona getirebilirsiniz.

Bu şekilde denedik. 12'lik lokmayla. Teşekkür ederim. Evet çözüm bu ama o civatalar çevirme gücünü kaldıramadı. denediğimiz iki civata da dişleri eritti.
somun kaynatmak gerekecek sanırım.
 
Programı yok mu, bir de motorlarını (x,y,z) devreden çıkarıp harici besleyerek istediğin noktaya getirip enerjiyi kes.
 
öncelikle merhaba bu olayın bir benzersi benimde başıma geldi. üniversitenin labaraturavarındaki 25 yıllık mitsubishi rv-m1 model robot kolu kullanım klavuzu yardımıyla eksiklerini giderip 0 çalıştırmayı başardık. model numarasını söyleyebilirseniz eminim sizinkinide çalışır hale getirilebilir. ama yok sadece kolları kaldıralım derseniz kolları zorlamadan kolları hareket ettiren motorların redüktöre bağlandığı yerden yavaş bir şekilde çevirirseniz eminim hareket edicektir birde frenleri kontrol etmeyi unutmayın :)
 
Teşekkürler,
Motor üzerindeki somunlar uzun süre çevrilerek pozisyonları değiştirildi.
 
robotlara yazık birader neler söylüyorsunuz böyle :D
 
servo motorlara DC 24 volt verip frenlerini açtırarak istediğin eksene hareket verebilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,528
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst