Kuka KRC2 stop

memchi

Üye
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar kuka krc2 robotuyla alakalı bi sorum olacak.start konusunda config dosyasında start1-2-3 hangi inputlarla olacak belirleyebiliyosun onda sorun yok ama stop nereden nasıl belirleniyor bir türlü bulamadım.:confused::mad:
 
Bahsettiğiniz şekilde belirlenmez. Yanlış yoldasınız. Otomatik modda kullanabilmek için X11 girişleri kullanılır. Harici kontrol için Automatic External konfigürasyonu yapılmalıdır.
 
Otomatik modda kullanabilmek için X11 girişleri kullanılır. Harici kontrol için Automatic External konfigürasyonu yapılmalıdır.[/QUOTE]

elimde krc2nin dökümanları var.x11 girişlerini sırasıyla açıklamış ama bunların içinde stop diye gösterdiği bi giriş yok.
 
yok mu bilgisi olan?
 
Selam sizden kuka krc2 ile ilgili dökümanları alabilirmiyiz.
 
kusura bakmayın yazılı olarak mevcut bende...pc ortamında değil.
 
arkadaşlar bu sistemin kopyası olan bi sistemi inceledim. stop input olarak bir I/O modülüne geliyor.bu modül devicenet kablosuyla robotun x801 girişine bağlı.iki sistem de her yönden birbirinin kopyası ama tek eksiklik uğraştığım sistemde I/O modülü yok.yani tüm input ve outputları robotun X12 kablosuna bağlı.fikri olan?
 
Son düzenleme:
KUKA Robotlara Device Net ile haberleşebilecek I/O modülleri eklenebilir. Robot global bir sistemdir. Ona ne yapmasını gerektiğini siz söylersiniz. Bir inputa göre Stop komutunuda siz verirsiniz. Bir önceki mesajımda anlatmak istediğim buydu.
 
anladım... verdiğin bilgiler çok önemliydi sağol
 
merhabalar;
KRC2 robotumuza devicenet modül ilave ettim. onda sıkıntı yok tanıtmayla ilgili ama, belli bir şart geldiğinde robotu durdurup problem giderilene kadar çalıştırmamam gerekiyor. örneğin Halt ile durduruyorum fakat motor_on olduktan sonra start verdiğimde devam ediyor. waitDI kullansam da satırı atlatıp devam ettirilebilir. bunun için bir yöntem var mıdır? örneğin hata oluştuğunda kullanılmayan bir DO kullanarak, az da olsa kontrol alabilirim ama bu da operatör insiyatifinde olur. hata mesajını nasıl çıkarabilirim ki, şart sağlanıp hata mesajı silindikten sonra robot devam edebilsin??
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,283
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst