Kuşları neden elektirik çarpmaz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
valla ben kuşların çarpıldığınıda gördüm
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bir insan yüksek gerilimin bir fazına elleriyle asılı kalsa elektriğe çarpılır m bu sorunun cvp ı hayır kardeş çarğılmaz
kuş konusuunu bende merka ettim
 
bende leylegın carpıldıgına şahit oldum
 
laz73 ' Alıntı:
Elektrikle uğraşanlar çevrelerinde bu ve buna benzer sorularla birçok kez muhatap olmuşlardır.Başka buna

benzer sıkça sorulan soru:Bir insan yüksek gerilimin bir fazına elleriyle asılı kalsa elektriğe çarpılır mı? v.s.

Bu konularda Açıklayıcı ve tatminkar bir cevap bulabilmek için yorumlarınızı bekliyorum.

Vereceğin tek cevap insanlarla kuşlar arasındaki faklılığı anlatırsan yeterli olacaktır.(KONMA)
 
insan vücüdundan akım geçeşi olmadığı takdirde bir çarpılma söz konusu değildir. yüksek gerilimdede tek bir faza asılı kalmak yada temas etmek toprağa yada diğer faza temas edilmediği takdirde çarpılma olmaz.
ben okul dönemindeyken faza çıplak elle değeceğimi söyleyerek çok defa arkaşlarla iddaaya girmişimdir. yani vücut üzerinde bir akım geçişi olmadığı sürece gerlim bir anlam ifade etmez.
 
havada yüksek gerilimli kabloya asılı kalsan dönüş olamayacağı için çarpılma sözkonusu olamaz...
 
Kuşların elektrik tellerine konup çarpılmama nedeni,ayakları arasındaki gerilim düşümünün çok düşük olmasıdır.Bilgilerinize.
 
amatör.usta ' Alıntı:
Kuşların elektrik tellerine konup çarpılmama nedeni,ayakları arasındaki gerilim düşümünün çok düşük olmasıdır.Bilgilerinize.
s.a arkadasa gercekten katılıyorum bunca konuyu uzatacak bırsey goremıyorum sızler bu konuyu derınlemesıne arastıracagınıza gıdın bır kendınız deneyın...adı uzerınde o bır kus bız ıse ınsan
arada fark var
 
Kesinlikle çarpılmaz açık devre olacağından akım bu yolu kullanmaz. Ancak telin direncinden daha düşük bir dirençli bir kuş bulabilirsek onu çarptırabiliriz!!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst