Krom-Nikel levhadan topraklayıcı yapılabilir mi?

doangun

Üye
Katılım
8 Tem 2007
Mesajlar
106
Puanları
1
Yaş
39
Günümüzde önceden topraklama hattı çekilmemiş binalarda topraklama yaparken bakır kazık çakmak, galvanizli su borusunu toprağa çakmak, galvanizli sac gömmek ,şerit topraklayıcı kullanarak bina topraklamaları yapılmakta fakat toprakla matallerin etileşiminden dolayı belli bir süre sonra metallerde korozyon(oksitlenme,paslanma) meydan geliyor. Benim merak ettiğim husus şu; paslanmaz malzemelerde Krom-Nikel(Cr-Ni)topraklayıcı yapılıyor mu ,uygulama alanı var mı,Topraklama direncini arttırıcı bir özellik gösteriyor mu, uygulayan var mı ve en önemlisi uygulamasını yapan varsa faydası veya zararı ne olabilir?
Ya da soru şöyle olabilirdi: topraklayıcı olarak genel veya özel olarak hangi malzemeler kullanılmaktadır?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Rezistans ısıtıcıları Krom-Nikelden oluşur.O yuzden topraklama olarak kullanılabileceğini sanmıyorum.(Yanlışsam düzeltin lütfen). Galvanizli saçın ömrünün uzun olmasından tavsiyem odur.Bakırda zamanla oksitlenme oluşmakta.
 
acilstop a katılıyorum krom nikel paslanmıyor dayanıklı ama onların dirençleri fazladır ve topraklama direncinin fazla olması istenmeyen bir durumdur
 
Yazdığım yazıda eksiklik var o nedenle kusura bakmayın. Krom-Nikel kaplanmış, elektroliz edilmiş sac malzemeden topraklama olabilir mi diye düzeltelim :)
 
Yönetmeliklerde,etkinliği düşük olduğu için,levha topraklayıcı kullanılması önerilmemektedir.Önerilen malzemeler,bakır
çubuk,100 mikron sıcak daldırma galvanizli köşebent,95 mm2 kesitli monotoron , 30x3,5 mm2 galvanizli şerittir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,520
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst