Krep makinesi termostat yakıyor

Kimimika

Üye
Katılım
29 Kas 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba, 1 senedir ticari amaçlı krep makinesi kullanıyoruz, Oztiryakiler marka, cihaz ilk günden beri sorun çıkartıyor, termostatin bağlantı uclarinin oldugu kisimda once renk değişimi sonrasinda komur gibi olma, buraya baglanan kabloda sertlesme sonrasinda komur gibi olma, acma kapama ve isi ayar anahtarinin takili oldugu kademe salterinin plastik kisimlarinda erime, salterin içindeki devreyi tamamlayan metal parcanin sertlesmesi ve aksam kapatip soğuyunca sabah açıldığında temas etmeyerek cihazin calismamasina neden olma gibi.

Cihaz 3200watt gucunde, tecasa marka 16a 250v 50-300c termostat mevcut.

Birkaç elejtrikciye sordum, cevaplar şöyle;

- bağlantılar gevsek, şerare yapiyor o yüzden yaniyor
- termostatin amperi dusuk
- kontaktor takilmasi lazim

Cildirmak uzereyim, bi türlü çözemedim, 7-8 defa termostat degistirdim, ne yapnaliyim?

Her seferinde kabloyu, ucundaki metal parcayi degistiruyorum, sikica takiyorum soketi, ama bi muddet sonra once koku sonrasında yakip atiyo, cihaz çalışmıyor...

Termostat yaniyor, kademe salterinin metal parcasi ozelligini yitirip görevini yapamaz hale geliyor.

Bi akıl verebilir misiniz, ne yapmaliyim?

(Cihaz gunboyu açık duruyo, sadece termostatla devreye girip cikiyo, 150-200 derece civarinda)
 
once renk değişimi sonrasinda komur gibi olma, buraya baglanan kabloda sertlesme sonrasinda komur gibi olma,

Her seferinde kabloyu, ucundaki metal parcayi degistiruyorum, sikica takiyorum soketi, ama bi muddet sonra once koku sonrasında yakip atiyo, cihaz çalışmıyor...

Kablolamayı silikonlu ısıya dayanıklı (yanmaz) kablo ile yaparak ayrıca kabloları ısıya dayanıklı makaron içinden geçirmelisiniz. 200 derece sıcaklığa karşı dayanıklı olanları mevcuttur. Normal kablo kullanıldığında mesajınızda belirttiğiniz sorunlar ortaya çıkar.


Diğer bir husus termostat kablo bağlantılarını terminal dişi fişlerle yapıyorsanız, gevşek bağlantı veya fişin kalitesiz oluşu bağlantı noktasında yeterli sıkma torku sağlayamaz, yanlış kablo seçimiyle beraber, uzun süreli çalışmalarda bahsettiğiniz sorunlar kaçınılmazdır. Uygun güçte kontaktör kullanmak alternatif bir çözümdür
(Schneider LC1-D18 Serisi).

.
 
Son düzenleme:
Ölçüm probu ısı olçumu alması gereken yerden doğru temasla doğru ısıyı alamazsa termostat devreden çıkmaz ve her taraf kömür olur . Bu noktaya yoğunlaşın.
 
Bana sorarsanız termostat akımı az geliyor.3200/220=14,54 amper çekiyor.
Termostat her ne kadar 16 amper desede bizim her işimiz sallamasyon olduğu için termostat yanıyor.
Daha büyük amperli termostat varmı bilmiyorum fakat yoksa kontaktör yada uygun akımlı röle ile iş çözülür.
 
İsiyi olcen metal cubuk (herhalde prob dediginiz bu) isitilan yuzeyden 0.5 cm mesafede duruyordu, bende cubugun tesbit edildigi yeri egerek cubugun isinan plakaya degdirdim, cunku ust yuzeyle cihazin yanlari arasinda 2cm bosluk var hem ici gozukuyor hem de oradan hava akimi aliyor, ruzgar oldugunda cihazin ustu cok asiri isiniyordu, cubuk hava akimi ile sogudugu icin herhalde, o yuzden bende boyle birsey yaptim.

Kabloyuda yanmaz kablo diye aldim, cekilen guce gore kalinligi degismeli mi, dogru kablo verdiler mi bilmiyorum, kabloyu degistirdim, fisleri yeni alip taktim, kalite farki varsa bilemiyorum, ustune ısıyla buzusen parcadan alıp onu da gecirdim, pek çözüm olmadi.

Termostat devreye girip cikiyor, fakat en son dun gece tamir ettim, termostatin milinin oldugu yerden siyah yag gibi birsey akmis, termostat calismaz olmus, yedek termostati taktim, bugun fotograf cekebilirsem yukkeyeyim.

Soylediklerinizi de teknisyene iletecegim.

Yukardaki hesaba gore voltaj 220v dan dusuk gelirse termostatin amper gucu yetersiz kalip yakiyor olabilir mi veya termostat 16a dese de gercekten o kadar gucu olmayabilir mi?

Okuyan cevap veren herkese tesekkurler, daha detayli cevaplarinizi da bekliyorum.

Bir de İzmir'de termostat, kademeli anahtar (çünkü bunun plastik aksamini eritiyor ve metal parca ozelligini yitiriyor) yanmaz kablo vs bu tur şeyleri kesin bulabilecegim, bu tur dukkanlarin oldugu bi yer varsa, tavsiye edebileceginiz cok sevinirim....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst