Kopanzasyon sisteminde arızalı kondansatörün belirlenmesi

automat

Üye
Katılım
23 Şub 2010
Mesajlar
90
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar
Benim bir bilgiye ihtiyacım var elimde 400 v 10 KVAR değerinde kondansatörüm var ben düzenli olarak işletmemde kondansatörlerin akımlarını ölçüyorum ve 10 KVAR lık kondansatörün çekilen nominal akım değeri 14.5 A her faz için fakat ölçümlerimde kondansatörlerin akım değerlerinde düşme olduğunu ve çekilen akımların her faz için 6-12 A arasında değiştiğini görmekteyim şimdi burada kompanzasyon kademelerdeki kondansatörlerimin arızalı değişmesi gereken değer dediğim akım değeri etiket değerine göre ne olmalıdır? bir yüzde değeri varmıdır.Ayrıca fazlar arası gerilim değerim 375 V olduğunu belirtmek isterim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zamanla kondansatör sığasında bir daralma oluyor,400V tam olarak Şebeke gerilimi değil, şebeke gerilimi 380V tur. Gerilim dengesizliğinde cihazların zarar görmemesi için normal işletme geriliminden daha fazla gerilime dayanmaları gerekmektedir. bunun için kondansatörün üzerindeki yazan değerler test edildiği değerler diyebiliriz. 380V gerilimde, akım 10Kvar için 15.2 gibi bir değer çıkar.
sizin ölçü aletiniz muhtemelen pensampermetre bu ölçü aletleride belli bir hata payı ile ölçüm yapar bunu da dikkate almak gerekli. başka bir husus kondansatör sığasında %15-20 gibi bir daralma olduğunda değiştirmekte fayda var (bana göre yanlız!). Kompanzasyon değerleri de takip edilirken dikkat edilmesi gereken bir nokta da ayda bir reaktif rölenin özelliğine göre öğrenme modunda çalıştırıp kondansatörleri yeniden, değerleri ile algılamasını sağlamakta fayda var.
sonuç olarak ölçmüş olduğunuz değerler (6-12A) bana göre düşük bu nedenle değiştirin.
 
sn symonlife vermiş olduğunuz bilgiye teşekkür eder bende %15 -20 arasındaki kapasite düşümü olan kademeleri değiştireceğim fakat 2. husus kademe kondansatörleri kapasite düşümünden dolayı 1.veya 2.düşük kademe olan kısımlarda bu kondansatörleri kullanabilirmiyiz?
 
sn automat kompanzasyon bölümünde bu konuyla ilgili cok güzel acıklamalar var arastrımanızı öneririm ben kompanzasyon hakkında ney öğrendiysem bugune kadar form sayesinde öğrendim iyi formlar
 
Arkadaşlar komponzasyonda kullandığımız kondansatörler normalde nominal akımlarını çekerler. Uygulanan gerilim 375-380-385 volt olabilir. Bu çok önemli değil,ancak çekilen akım 0.5kvar-0.75amp.1kvar 1,5 amp. 2kvar-3 amp.5 kvar-7,5 amp.10kvar 15 amp.50kvar-75 amp. dir.İşletme şartlarında (havalandırma.ortam sıcaklığı) zamanla kondansatörlerin çektikleri akımlar düşer. Sistemde kullanılan röle akıllı röle ise hiç sorun olmaz.Kademe sayısı fazla röle seçer vede sistem için gerekli kondansatör miktarını %20 gibi fazla olarak tasarlar iseniz iyi olur.Zaten röle ihtiyacı kadarını alır ve her alışında test ettiği için bir daha ki kullanımda onu hangi değere karşılık geldiğini bilir. Alarm çıkışını mutlaka akustik sirenle kullanınız.
 
ben bu kompanzsyona yenı basladım abilerımr ogrenmek istıyorum kendımede guvenıyorum
bırtrurlu ince işler cok yoruyor ornek olrak kondansator arızası hesaplaması kısa yolu yokmu bana yardımcı olun elımdede market işi var panosonu yapmam gerekıyor bılg soba hava perdesi motorlar topluyorum toplam 60000 fılanccıkıyor yardım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst