Konveyörlü endüstriyel fırın imalatı

fırın için seramik infrared rezistans kullanmayı düşündünüzmü?.
 
İndiksiyonlu ocak diğer enerji kaynaklarına göre daha az enerji ile daha çok ısı elde etmeye yarıyor ama şöyle de bir durum söz konusu hem özel üretim konveyör yapmalısınız ürünleri taşımak için ki bu maliyeti oldukça arttırı hemde 600 dereclik bir ocakta oluşacak manyetik alan o ocakta çalışanların kalp beyin gibi organlarına ve hatta o fırının yanından sürekli geçen insanların organlarına nasıl bir zarar verebilir?Bütün bu nedenlerle rezistans ve gaz ocakları (doğalgaz ve Likit petrol gazı)daha uygun bence ve hatta LPG doğalgaza göre daha verimli yanar LPG kullanma imkanı varsa yangın ve gaz kaçaklarına göre tam tedbiri alıp böyle bir ocaktan ısı konusunda daha yüksek verim alınabilir.600 derece az bir ısı değil.
Ayrıca karolarda (fayanslarda)şöyle bir özellik vardır sanırım bunu sizde biliyorsunuz pişme sıcaklığını direkt olarak uygularsanız karoların dış yüzeyi pişerken içleri pişmez ve bu yüzden ısı kademeli olarak artırılır direkt olarak verilmez.Sizin fırınınızda tam kurutma yapmak için kadameli olarak ısıtıp kademeli olarak soğutmalı ve hatta fırının dışında soğutma fanları veya ürünler küçük olduğu için fan yerine başka bir sistemle ürünler soğutulmalı.
 
Söz konusu indüksiyon evet 6 metre uzunlukta ve 1 metre yükseklikte bir metal komplikasyonunda operatöre ciddi zararlar verebilir fakat bunun için indüksiyonu 3" bir borunun belirli kısımlarına sarıp vibrasyonlu aktarma hattı düşündüğüm de oldu. Isı iletimini ise düşük devirli bir fan ile yapabilirim diye düşündüm de mamül pişme sürecinde vibrasyona maruz kalırsa toz haline gelecektir.
Lpg her haliyle daha pahalı olacak, lng sisteminin kurulması için gerekli alana ve donanıma sahip değiliz. Elektrik panomuz var, infrared ısıtıcıda ise yaşanacak sıkıntılar var elbet (infrared daha çok yüzeysel ısıtma yapıyor bu yüzden mamülün içi pişmemiş olacak). Bu yüzden standart rezistans düşünüyorum fakat bu ne ebatta hangi tip tutucu ve izolasyon malzemesi içinde nasıl bir elektrik devresiyle çalışmalı? Cevap aradığım soru budur, bu cevaba ulaşırsak rezistans konusunda net bir sonuca ulaşmış olacağız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,592
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst