konutlardaki sigortalar a mı b mi c mi d mi

DGN FRT

Usta Üye
Katılım
21 May 2012
Mesajlar
931
Puanları
156
Yaş
39
arkadaşlar bu konu defalarca açıldı. ama kafamda takılan bazı sorular var. arkadaşlardan bazıları evlerde sadece b tipi sigorta kullanılması gerekir derken bazıları mesela sayaçlarda c tipi kullanılması gerektiğini hatta sigorta kutusunda bile c tipi sigorta kullanılması gerektiğini sölüyor( bazı cihazlar için).. biz konutlara hep B tipi sigortalar takıyoruz. sayaç öncesine de B tipi sigorta takıyoruz. tek faz gelen evlere de aynı yani B tipi takıyoruz. biz yanlış mı yapıyoruz yoksa. arkadaşlar yönetmelik çerçevesinde bu konuya açıklık getirecek ustalarıma ve arkadaşlarıma şimdiiden teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kendi edindiğim tecrübelerde yola çıkaraktan cevaplandırmaya çalışayım sorunu. C tipi sigortlar geç açan sigorta tipleridir B lere göre ve ana panolara C, tali panolara da B tipi sigortalar konur. Ya da linye hatları için B kolon hatları için de C tipi sigortalar kullanılır. Tabi bunun yanında Klima,Isıtıcı gibi ilk kalkış anında fazla akım çeken cihazlar için B değil C tipi sigortalar seçmek daha uygundur.
 
Son düzenleme:
CEVAP İÇİN TEŞEKKÜRLER İDENTY
 
Açıklama harika olmuş bir sorum vardı? Piyasada şu an b ve c tipi sigortalar mı mevcut yoksa g tipi sigortalarda kullanımda mı bilgi veririseniz sevinirim teşekkürler.
 
açıklama harika olmuş bir sorum vardı? Piyasada şu an b ve c tipi sigortalar mı mevcut yoksa g tipi sigortalarda kullanımda mı bilgi veririseniz sevinirim teşekkürler.

eskiden l ve g vardı. Eski binalarda görmek mümkün. Eskinin l si şimdinini b si eskinini g si şimdikinin c si... G geçiklmeli l ise çabuk atan sigortalardır.
 
evt sigortalar hususu hassa ve herkein farklı uygulamsı var
 
bildiğim kadarıyla, C tipi hem gecikmeli hem de B Tipine göre 2 kat fazla akıma izin verdiği için bence B tipi kullanılmalı..
 
bildiğim kadarıyla, c tipi hem gecikmeli hem de b tipine göre 2 kat fazla akıma izin verdiği için bence b tipi kullanılmalı..

ben de öyle düşünüyorum zaten konutlarda c tipi kullanmıyoruz. Ama abilermizin ve ustalarımızın da bildiklerini göz ardı etmemeliyiz. Bir de işin teorik kısmı var.
 
B tipi nominal Akımının 5 katı çekildiği zaman,C tipi Nominal akımının 8 Katı çekildiği Zaman,D tipi de Nominal akımının 10 katı çekildiği zaman Atar (açma yapar.)
 
Arkadaşlar bir şey soracağım. B C D her bir sigortanın akım değişimine göre sigorta açma süresini gösteren bir karakteristik var mıdır? İnternet te bulamadım. Bir konuda lazım bana
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,936
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst