konut içi elektirik tesisatı hakkında

Katılım
29 Eyl 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
34
öncelikle herkese merhaba

bir konu hakkında sizlerden yardım almak istiyorum

yaklaşık 35 yıllık bi dairemiz var biz bu daireyi büyük bir tadilata aldık. a dan z ye ne varsa değiştirip kırıp dökücez bunları yapmışken daire içindeki odalara yeni prizler buatlar koyucam prizler için faz ve notr e 2.5 lik topraklama için 1.5 luk aydınlatmayada 1.5 luk kablo aldım

gelelim asıl meseleye daire 1 hol önde 2 oda arda 1 oda mutfak tuvalet ve banyodan oluşuyor elektrik tesisatına şöyle bi kaba taslak baktığımda anladığım kadarıyla ön odaların bir tanesinde bulunan buata sigorta kutusundan 2 adet 2.5 luk bir adette 1.5 luk kablo çekmişler ki topraklama yok ordanda yanındaki odaya aynı buattan gene aynı şekilde kablo atıp ordaki dağıtımı yapmışlar arka odalarda ve mutfakta aynı şekilde ama banyoya ayrı bi hat gidiyor ben ise şimdi mutfağa direk sigorta kutusundan ayrı hat alıp dağıtıcamm fakat odaların her birine gene sigorta kutusunda ayrı hatlarmı çeksem yoksa eski düzendeki gibi odanın birine sigorta kutusunda hat çekip o odanın buatından diğer odanın buatına hatmı çeksem nasıl yapsam bilemedim ve bu hatları çekerken sigorta kutusunda buatlara 3x2.5 luk prizler için lambalar içinde 1x1.5 luk toplamda 4 kablomu çekmem gerekiyor zaten çoğunlukta eski koblolurun yerıne yeni kablo çekicem
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
*toprak hattı 1,5mm2 değildir 2,5 mm2dir.
*anahtar ve priz linyeleri birbirinden bağımsızdır.
*anahtar linyeleri 2x2,5 mm2 anahtar sortileri 2x1,5 mm2dir
*priz linye ve sortileri 3x2.5mm2dir.
*çamaşır makinası bulaşık makinası fırın ve varsa şofbenin linyesi bağımsızdır. sigortadan prize kadar tek linye gider.
*yukarıda yazılan özel linyeler haricinde en fazla 7 priz aynı linyeden beslenir.
*9 aydınlatma sortisi aynı aydınlatma linyesinden beslenir.
 
tesekurler

sımdı ben bir diğer odanın buatına hat cekerken bir borudan kactane hat cekicem
 
Priz linye için ayrı aydınlatma linye için ayrı boru çekeceksiniz. Priz linyesinden 3 adet 2,5mm2 NYA aydınlatma linyesinden 2 adet 2,5mm2 NYA geçecek.

SAYFA%20468.jpg
 
Bu tamamen tesisatınız ve neyi ne kadar kullanmanızla alakalı. ademcelik ve yasliuzman abimizin dediği kurallar içerisinde kaldıktan sonra sıkıntı yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst