Konu hakkında yardım edebilecek var mı?

monalisa70

Üye
Katılım
8 Ocak 2011
Mesajlar
44
Puanları
1
Konum
Balıkesir
İyi akşamlar.Pic üzerine kendi çabımda uygulamalar yapıyorum,sorum şu;Bir picin herhangi bir pinine birden fazla olmak üzere komut vermek?

birde arkadaşlar,yeni başladıgım için tam bilmiyorum.Picin girişine mesela sensör bağlarsak çıkış portundaki valfi nasıl hareket ettirebilirim?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ilk soruna cevap olarak o bacağa birden fazla komut veririsin ama o bacakla tek işlem yaptığın için bu farketmeyecek
ikinci soruna gelince pic den 5 v çıkış alacağın için valf inde 5 v la tetiklenmeye müsayitse olabilir
 
picin tek pinine birden fazla komut vermek derken bir pinin hem giriş hemde çıkış olarak mı kullanacaksın. Biraz daha örnekli anlatırsan ortaya bir şekil çıkar ve soru ona göre cevaplanır.

2. sorun için hangi dili kullandığın önemli. Ona göre örnek verilebilir. İyi çalışmalar.
 
Ben proğram olarak MicroCode Studio'yu kullanıyorum.Mesela bir pininden ilk olarak transistör sürerken belli zaman sonra farklı bir anahtarlama elemanı sürmek.
 
bunu yapmanız icin ek devre elemanları kullanmalısınız.
 
tamam teşekkür ediyorum.Bir picin bir pinini hem giriş hem çıkış yapabiliyormuyuz?yapabiliyorsak TRIS=yazmaç ne olacak
 
ÖRNEK:

TRISB=%00001111 -> Burada 0 'lar Çıkış 1 'ler Giriş Ama Bu kadar temel soruları çok zor şekilde öğrenmeye çalışıyorsun.Mesaj yazıp Cevap Beklemektense Derleyicinin HELP indeki Manuele Baksan Daha iyi Olur
 
tamam teşekkür ediyorum.Bir picin bir pinini hem giriş hem çıkış yapabiliyormuyuz?yapabiliyorsak TRIS=yazmaç ne olacak
yapabilirsiniz fakat daha öncede dediğim gibi giriş vede cıkış devresi arasında izalosyon amacıyla 74 HC 573 entegresinden iki adet kullanmalı ve bunları 74 HC 138 ile şecerseniz.ayrıca programdada pini ayarlamalısınız
 
gezer77 hocam çok iyi açıkladınız teşekkür ediyorum.graski üstad sanada teşekkür ederim giriş ve çıkışları nasıl yaptığımızı bende biliyorum.
 
Benim de bir konuda yardıma ihtiyacım var. Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Easy HİD i bir türlü kuramadım. USB Device Compiler ve Application Compiler kutucukları aktif olmuyor ve seçim yapamıyorum. Sebebi ne olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst