kontrolkalemi forum eskısı gıbı değıl

tekin126

Profesyonel Üye
Katılım
23 Eki 2008
Mesajlar
3,344
Puanları
656
eskısı kadar sık gırmıyorum artık cazıp yanı kalmadı gozlemledığım kadarını yazıyorum bir örnek vereyim çamaşir makınesı bozulan kişi hemen buraya uye olup çamaşir makınesının bozulduğunu nasıl yardımcı olabılırsınız dıye konu açıyor ilk konu açişi ve ilk mesajı bu ne derece doğru aynı kişi işi bıttıkten sonra arasan bulamazsın bu forum böyle olmamalı genel sureklı arıza hata konuları hakkında tartışılacak ortam olmalı ha başka bir örnek forumda çekılışler oluyor çekılışe katılmak için uye olanlar:) bana çok garıp geldı bence bir konu açildımı enaz 15-20 kişi ilgilenmeli yorum yazmalı
 
eskıden hıc yoktu şimdi paylaşabılecegımız sorabılecegımız bır site var olsun boşver sen işine geleni al işine gelene cevap ver
 
Son düzenleme:
Aslında bu sorun sadece bu forum için değil bütün forumlarda böyle. Bir paylaşım yapılmıştır adam indirmek için üye olur, ödevi vardır soru soracaktır üye olmuş sorusunu sorar cevap bekler cevabını alınca da çeker gider, buradaki gibi ödül vardır adam "teşekkürler" diye diye mesaj sayısını çoğaltıp yarışmaya katılır.
Daha önce de açtığım bir konuda bunu dile getirmiştim ama forum yöneticisi ya da yetkili kişiler üye sayısına göre bir çıkar sağlıyorlar mı orasını bilmiyorum ancak tekrardan dile getirmek isterim. Şu çekiliş için gerekli mesaj sayısını artırsak 50 ya da 100 yapsak veya popülariteye göre katılım sağlansa örneğin 30 pop üstü katılabilir gibi hem bu şekilde paylaşımcı arkadaşlara bir nevi ödüllendirilmiş olunur.
 
katılıyorum bu konuya forum sitesi aslında bilgi paylaşma yeri ama genelde insanlar bilgi alıp gidiyorlar bende yeni bir üyeyim bir sorunum oldugu için kayıt oldum foruma fakat beğendim ve aktif olmaya çalışıyorum.
 
eskiden derin tartışmalar olurdu. her biri pırlanta değerinde bilgiler paylaşılırdı. zamanla tartışmalar sertleşmeye başladı kavgaya dönüştü gidenler oldu kırılanlar oldu.
 
Öncelikle bütün arkadaşların BERAAT kandillerini kutlarım.
Bütün arkadaşların düşüncelerine katılıyorum, ek olarak bazı okuma yazma veya görme engelli arkadaşların 2007,2008 tarihli konuları hortlatması zaman zaman beni formdan uzaklaştırıyor.Geçen sene forumda gördüğüm teknik kapasiteleri yüksek ve bol bol teknik döküman paylaşımı yapan bazı arkaşları bu sene göremiyorum. Forumdaki tüm arkadaşlara ve yönetici arkadaşlarada kendime göre forum da olan bir yanlışlığı iletmek isterim.

Yeni üye, katılımcı üye vs, vs profesyonel üye. Mesaj sayısına göre belirlenen üyelik şeklini yanlış buluyorum, niye mi ,form a yeni bir arkadaş girmiş konu açmış ve cevap verene bakmış Profesyonel üye tamam doğru cevap diyor ve cevabı kabulleniyor. Ama gözüken bir gerçek var ki profesyonel üye olarak bende dahil bazı arkadaşlar çok basit konu açıyorlar ve bazende konulara öyle cevap veriyorlar ki bende diyorum ki bu şahsın bu meslekle uzak yakın alakası yok.
 
Sayın üyelerimiz ilk olarak forumda duymuş olduğunuz rahatsızlıkları ve sorunları bize bildirdiğiniz için teşekkür ederim. Sizden gelen geri bildirimler neticesinde yapılabilecekleri değerlendirip sorunları çözmeye çalışıyoruz.

Sayın tekin126 yeni üyelik alımını sınav ile yapmadığımız için mesleki bilgisi sıfır olan birisi de üye olabiliyor. Bu durumu fark ettiğiniz takdirde cevap vermek ya da vermemek sizin insiyatifinize kalıyor. Yalnız konuyu bir de şöyle düşünerek empati yapabiliriz. Misal bizim x marka bir arabamız olsun. Bir yerinde arıza çıktığını gördük. Normal olarak internette arızanın sebebini ve çözümünü araştırmaya başladık. Kısa bir aramadan sonra önümüze bu konuda harika bir forum çıktı. İlk yapacağımız iş ne olur? Üye olur soru sorarız öyle değil mi? Aynı şekilde bir başka konuda internetten yardım almayı düşünüyorsak bizim de internetten hiç görmediğimiz insanlara yardım etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.

Sayın bLAckMamBa üye sayısına göre direk olarak herhangi bir çıkar sağlamıyoruz. Ancak yarışma sponsorumuz Mert Bilgi İşlem Firması kendi açısından haklı olarak çekilişlere katılımın yüksek olmasını istiyor. Sözleşme süresi dolana kadar çekilişler bu şekilde devam edecek. Sözleşme süresi dolduktan sonra çekilişlere ara mı veririz yoksa sizin de bahsettiğiniz şekilde bir ödül olmasını sağlayacak şekilde mi devam ettiririz henüz kararlaştırmadık. Eğer çekilişler devam edecek olursa önerilerinizi dikkate alacağız.

Sayın ademcelik haklısınız millet olarak tartışma ile kavga arasındaki farkı anlayamıyoruz. Kim bilir kaç defa uyarı yaptık "birbirinizi değil devreleri ve formülleri" yargılayın diye. Ancak bilimsel olması gereken tartışmaları bile kişisel kavgaya dönüştürüp, haksız çıkmamak için hakaretler yağdıran üyelerimiz de oluyor maalesef. İnşallah tüm üyelerimiz nezaketi elden bırakmadan tartışma adabı içinde mesajlar yazmayı benimseyebilirler.

Sayın nacak_68 sizin de berat kandiliniz mubarek olsun. Üyelik rütbeleri hakkında bu şekilde birçok şikayet alıyoruz. Sürekli olarak da bu rütbelerin kişisel bilgileri değil forumu kullanma düzeyini belirlediğini söylüyoruz ancak karışıklıklar devam ediyor. Belki de üyelik rütbelerini değiştirme yönüne gitmeliyiz. Bu konuyu da yönetim olarak görüşüp bir orta yol bulmaya çalışacağız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,603
Son üye
devrim25

Yeni konular

Geri
Üst