Kontrol panosu nasil yapabİlİrİm

tuancan

Üye
Katılım
24 Nis 2008
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
MERHABALAR,

sondaj kuyusunda olan dalgıç pompa için bir kontrol paneli yapmak istiyorum. bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. sistem kısaca kuyuda su bittiğinde ponpanın stop etmesi düşük ve yüksey voltajta koruma ya yani bir pana işte tamda bilemiyorum nası bişe yapa bilirim hangi parcaları alıp bağlamalıyım. şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Koruma amaçlı; termik manyetik şalter, kullanabilirsiniz.

Pompaların boşta çalışıp elektrik harcamaması içi sıvı seviyesinin ölçülmesi gerekli. Sıvı seviye rölesi kullanarak sıvı seviyesine göre (kuyunun dolu veya boş olması) çıkış alarak pompanızı kontrol edebilirsiniz. Örneğin sıvı seviye rölesinin alt seviye elektrodu sıvıyı algılamassa, pompayı stop et, yapabilirsiniz.
 
sanırım anladığım kadarıyla kuyuda su bitti su doldu işlemi yapmak istiyorsun bunun için
1-bir panoya gerek yok basit bir şamandıra sistemi kur mekanik olarak swichlerin kontaktörlerine cekme ve bırakma komutu versin
yada
2- elektronik bilgin varsa kuyuya 3 tane kablo sala belirli yerlerine kablo çıkışlrının 1 motor durduya diğeri çalıştıra 3 . kablo ise referans kablosu olarak kullan çıkışlara 2şer tane darlinkton bc 237 bağla rölelelri sür temiz iş hiç uğraşma.
 
Selam, arkadaşlar açıklamış ama biraz eksik görerek konuya girdim bobinaj ve dalgıç pompa sarımını bildigim için biraz önerim olacak.Dalgıç pompanın gücü ne kadar (yıldız,üçgen,yıldız-üçgen)pompanın gücüne göre panoyu hazırlayaksın.termik role,mkr(motor koruma rolesi ve sıvı seviye rolesi)kullanarak panonun montajını yapacaksınız. pompa susuz kalınca içindeki fanlar sıkışır pompa dönmez sıkışır onun için sıvı seviye rolesi ve elektrotları kullanacaksınız elektrodları su emiş yerinden biraz daha yukarıya bağlamanız gerekir ki bu pompanın hava emmesini ve susuz kalmasını engeller.Sıvı seviye rolesinde kuyuya yani dalgıç pompasının üzerine baglanacak üç adet kablo bulunur bunlar alt,üst ve toprak uçlarıdır üst ucu alt uçtan bir metre yukaruya gelecek şekilde,alt ucu pompanın emiş yerinden yarım metre yukarıya,topraklama ucunuda dalgıç pompanın en alt bölümüne bağlamanız gerekir.umarım yazdıklarımı anlamışsınızdır kolay gelsin.
 
demir çubuklada olur bizdeki pompada iki tane çubuk var alt seviye üst seviye ona göre çalışıyo pompa
 
sayın ihalilercinin anlatımının tümüne katılıyorum koruma ve kontrol sistemini anlatılan sisteme göre kurar isen eğer sorunsuz bir şekilde sistem çalışır.
 
slm
arkadaşım panoyu butonlamı yoksa pako ile mi çalıştıracaksın onu bi belirtirsen ona göre şema yollayalım
 
tuancan dostum bende sana şunları söylemek istiyorum.öncelikle motor gücüne göre giriş sigortası ve kontaktör termik sececeksin,bunun yanında faz koruma ve sıvı seviye rölesi ve 0-30 sn arası zaman rölesi kullan sebebini sorarsan dalgıç pompa sargıları normal asenkron motorlara göre naziktir bunu şiddetle öneriyorum elektrik kesintilerinde ani gelen elektrigi geciktirmen içindir ben her zaman kullandıgım yöntemdir devreyi baglama konusundada yardım ederim kolay gelsin
 
arkadaşım öncelikle motor kw nedir yıldız üçgen mi yol alacak yoksa direk mi yol vereceksin bunları belirmemişsin aslında sistem çok kolaybunları belirtirsen sana yardımcı olmaya çalışırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst