kontaktorden gelen ses hakkinda

fatihatac

Üye
Katılım
20 Ara 2009
Mesajlar
46
Puanları
1
merhaba 220v luk fani devreye sokup cikaran kontaktorun sesi beni rahatsiz ediyor ben su sekilde bi cozum urettim (dogrusunu yanlisini bilmiyorum ) soyle bi cozum urettim mesafeyi uzatip kontaktore paralel bi 100wlik bi akkor flamanli lamba baglarsam kontaktorun sesini engelleyebilirmiyim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kontaktörün mekanik aksamındaki boşluktan kaynaklanıyor sanırım kontaktörü değiştirmeden düzlmez
 
hayir bobin enerjilendiginde cikardigi sesden rahatsizim
------------------
ayrica kontaktor yeni ve cok kaliteli bir kontaktor(schennider)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kontaktör enerjilendiğinde bu sesin geldiğinden bahsetmişsiniz bu sesin kontaklardan gelmediğine yüzde yüz emin misiniz? Bide kontaktörü hangi yük için kullanıyorsunuz? kontaktörün sınıfı nedir? AC1,2,3,4,5?
 
evet kontaklardan ses geliyor sinifini bilmiyorum ama kucuk bi fani devreye sokup cikariyor
 
alakaya maydanoz !!!! kontaktorun enerjılendığı zaman vızıltı seklinde cıkan sesler genelde mekanıktır bence kontaktoru sok bobın yaylarının sartliği önmeli yayların sert olamyanını degitir bunun harıcınde olanlar ise kontaktorun baska yedek kontaktor parcaları ile degiştirilme yapılarak onarımı saglanbilinir kolay gelsın
 
hayir bobin enerjilendiginde cikardigi sesden rahatsizim
Schneider electric'te sessiz kontaktörler var, bobin enerjilenip çekerken ses çıkarmıyor. bir bakın iCT serisi (örnek ref no. A9C22813)
 
arkadaşım kontaktörü değiştir.eğer değiştiremezsen kontaktörü sök bobini çevreleyen sac paketlerinin öpüştüğü yüzeyi sıfır zımpara ile dikkatli temizle(yüzeyi fazla aşındırmadan)ses kalmaz ayrıcak kontaktörü toza maruz bırakma kutu içine al
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst