Kontaktor hakkında bir soru

istersen 6 volt bıle gesırebılırsın :):):)
ama asıl onemlı olan nokta muhtemelen DC 24 volt olasılıgı , kontakların yeterlılıgı hakkında soru işareti olusturuyor

kantaktorunun kontak kapasıtesı yeterlı olduktan sonra guc devresını ıstedıgın gıbı kullanabılırsın

gececek enerjıdekı akımın kontaktorun kontaklarıyla uyuştugundan emın olmalısın

kolay gelsın
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar yeterince öz veride bulunmuş önerileri uygulayıp tekrardan forma mutlaka sonuçları yazaalım kolay gelsin
 
Kontaktörün bobin kısmı 24volta göre sarılır.istenirse iki gerilime göre bile sarılabilir.bunlar özel imalata girdiği için kontaktör üreticileriinin belirlediği miktara
göre üretilebilir
 
Arkadaşım anladığım kadarıyla kontaktörün bobin beslemesine 220v verirsem kontaklarından 24 v geçirebilirmiyim diye soruyosun. Evet geçirebilirsin bobin beslemesi ayrı, kontaklaından geçireceğin gerilim ayrı.
yani 24v bi rölenin kontağından istersen 24v, istersen 220v , istersen 380v geçirebilirsin
veya 220v bi röleden 24v,220v,380v olabilir
eğer çalıştıracağın büyük güçte bir alıcı ise (motor,ısıtıcı,v.b..) o zaman çekilen akıma göre kontaktör seçmelisin
 
hopkins arkadaşım,Sorun gayet açık ve net.Evet röle veya kontaktör farketmez.Bobin gerilimi 220 volt olan bir röle veya kontaktörün A1-A2 uçlarına 220 V uygulayıp,kontaklarından 24 V luk gerilim altında bir akım geçirebilirsin.Veya bunun tam tersi Bobin gerilimi 24 volt olan bir röle veya kontaktörün A1-A2 uçlarına 24 V uygulayıp,kontaklarından 220 V luk gerilim altında bir akım geçirebilirsin.Tabi bu röle veya kontaktör üzerinde yazan kontak akımı nispetinde mümkündür.
 
bu soruyu soran elektrikçimi bence degil buraya kayıt için bir degişiklik yapılsa iyi olur
 
sn Ado biraz acımasız olmamışmı açıklamanız burdaki arkdasların elektrikçi olması gerekmiyor aslına bakarsanız bende elektrikçi değilim ama form sayesinde coksey öğrendim suna eminim sizde yazılanların tamamını okuduysanız mutlaka sizede bişeyler katmıştır
 
Arkadaşın anlatmak istediği 220V bir kontaktörün kuru kontaklarından 24 VDC geçirebilirmiyim diye soruyor.Evet kontaktörün kuru kontağında 24Vdc ve 220v Ac de geçirebilirsin.İstersen 24 Vdc rölenin kuru kontaklarında 220 V AC de geçirebilirsin...Yanlışsan belirtin arkadaşlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,854
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst