Kontaktörle asansör kumandası

ademocakli

Üye
Katılım
2 Haz 2007
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
53
Arrkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.2007 yılında köyümde özürlü ablam için yapmış olduğum iki katlı asansör arıza yapmış muhtemelen butonlarda veye swiçlerde arıza vardı fakat orda buldukları bir elektrikçiye göstermişler ama adam içinden çıkamamış üstelik bağlantıları da iyice karıştırmış.şimdi beninm gidip tekrar faliyete geçirmem gerek ama bende bağlantı konusunda tereddütteyim malum zaman geçti ve hatırlamıyorum kullanılan kontaktörler 3tf42(iki açık iki kapalı) her katta limit sviç var tepede limit sviç var kapılarda sviç var ayrıca motor koruma rolesi var iki kontaktör kullanılmış kabinde dört butonlu kumanda var her katta iki buton ve ayrıca her katta ve kabinde acil stop butonu var sonsuz rediksiyon ve 380 v motor kullanılmış yük konusunda sıkıntı yok motor güçlü ve 4 kişi zorlanmadan kaldırabiliyor ama emniyet için iki kişiden fazla bindirmiyoruz.şimdi sorum şu bana yardımcı kontakların bağlantı şemasını tekrar çizebilecek olan varmı sanırım böyle bir şema bilgilerimi tazelemekte bana yardımcı olacaktır.ilk motajı yaparken oldukça emek sarfettim ve bayağı güzel bir asansörolmuştu ve bu asansör ablamı hayata bağlayan birşey ayrıca annem içinde çok faydalı oldu malum yaşlılık güvenlik konusunda zaafiyet yok kapılar kapanmadan çalışmıyor motorda dc fren var ve ayrıca 1/110 sonsuz rediktör asla geri bırakmıyor halat derseniz yeterince kalın kabin sağlam direkler 85 u demir 9,5 metre dört direk ve sentede binaya bağlı anlayacağınız oldukça sağlıklı bir asansör ama dediğim gibi yardımcılar ile ilgili düşünceliyim ve yardımınıza ihtiyacım var bana bu konuda yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar panasonıc plc bölümünde 3 katlı bir apartmanın plc ile yapılmış asansör projesi var.bence o projeyi inceleyin size yardımcı olur.sizin kullandığınız devre elemanları kaç kontaklı bilmiyoruz.kat seçici varmı yokmu.? panasonıc destek arkadaşımızın projesini inceleyin bence.
 
3tf42 22e kontaktör kullanılmış diyorsunuz o kullandığınız kontaktörün yardımcı kontaklarının bağlantı şemasınımı istemektesiniz?
 
13-14 43-44 normalde açık 21-22 31-32 normalde kapalı...


tam olarak istediğini anlamadım bunlardanmı bahsetiyorsun?
 
6.cı ayda sordum 10.ayda cevap gelmiş coktaaan hallettim yinede teşekkürler
 
kolay gelsin ben siteye yeni üye oldum yeni bir konu nasıl acabilirim yardımcı olurmusunuz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst