kontaktörden gelen ses olayı

esteban

Üye
Katılım
1 Nis 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar kontaklerden gelen zırıltı yada ses olayı sizce nasıl giderilir ve sebepleri nelerdir yorumlarınızı bekliyorum

Başlık bir konunun özeti niteliğinde olmak zorundadır
Düzenleme :
korkmaz_design
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Nüve kirlenmiş olabilir,kaymış olabilir.Söküp bakımını yaptığınızda geçmesi gerekir.
 
pİyasada satilan kontaktÖr temİzleme sprey lerİ var onunla temİzleyebİrsİn
 
kontaktörün bobini enerjilendiğinde üstünde karsı kontaklarında oldugu diğer demircekirdekli nüveyi büyük bir arzu (pardon akımla) ile kendine ceker. Eger iki nüve birbirine çok iyi yapışırsa akım azalır ve kontaktör cekmiş olur. Eğer toz veya mekanik bir sorundan dolayı üstteki hareketli (eski dilde müteharrik) nüve bobinin oldugu nüveye tam olarak yapışmazsa titresim yapar, bobin akımı azalmaz ve bir süre sonra bobin yanabilir.
Bakım yapıp nüvenin neden alttaki nüveyle tam öpüşmediği sorununu cözebilirsen tamamdır durum aksi halde kontaktörü değiştir :D.

Birde bobine gerekn voltaj geliyormu veya bobin voltajı 380 sen veriyorsun 220 belkide. Bunları kontrol et. Eğer besleme voltajı yeterli değilse sebelerden biride bu olabilir. Notr dogru durust değilse 220V gelmeyebilir. O zaman panonun kumanda beslemesini faz-notr den almak yerine bir adet 380/220V tarfo koyup ondan alarak emin ol.
 
Sn kibele mesaj yazınca ürperdim.Acaba alron bu işe de mi yarıyor diye :)
Kendilerine katılmakla beraber,gövdesi vida ile kapatılmış olan kontaktörlerde(şimdi geçmeli yapıyorlar) gövde vidası gevşekse de yapar.Çözüm vidayı sıkmaktır.
 
büyük ihtimal kontaklar özelliğini kaybetmiş yada kaybetmek üzere.birde kontaktör üzerinde sıkılmamış vida varmı,kontaktörün kendisi iyi montaj yapılmışmı bunları kontrol et.ses yine gitmiyorsa kontaktörü değiştirmelisin.kolay gelsin.
 
sn skibe değerli arkadaşlar yürekten teşekkürlerimi sunuyorum ama anlatmış olduğum hepsini önceden bende zaten mevcut peki bu sprey ne kadar doğru sizce faco48 arkadaş dile getirmiş gerçekm arkadaşlar buuuuu
 
bobinde toz vardır, hava ile temizleye çalışın. düzelmezse tüm kontaktörü değiştirmek yerine sadece bobini satın alıp değiştirebilirisniz...
 
bizimde oluyor içine toz alıyor yada paslanıyor kirleniyor iyi temizlenince düzeliyor sorun kalmaz iyice temizle hallolur
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,645
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst