kontaktör

GÖKHANS

Üye
Katılım
21 Ocak 2007
Mesajlar
124
Puanları
1
Yaş
46
kompanzasyon serisi kontaktörler normal kontaktöre göre ne avantaj sağlar?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ben normal kontaktör kullanıyorum... NYAF kablo ile irtibatlandırıp ...
Kontaktör- Sigorta arasında kabloyu iki tur attırıp -klipsle -bağlantı kuruyorum...
 
Kompanzasyon kontaktörü teknik eleman olarak kompanzasyon sisteminin olmazsa olmazıdır kondansatör grubunun devreye girdiği 1,5-2msn arasındaki (pik)aşırı akım  geçiş bloğu tabiri yapılan yoldan dirençler üzerinden geçer 3-3,5msn sonra ise ana kontaklar devreye girer. İlk andaki aşırı akımı normal kontaktörle sınırlayamazsınız daha büyük amperajda kontaktör seçmeniz kontaktörünüzün ömrünü çok az bir süre daha uzatacaktır, normal kontaktör uygulaması doğru değildir kompanzasyon kontaktörü kullanmanız gerekir o zaman kulaktan dolma elle tutulur fayda getirmeyen yöntemler kullanmak zorunda kalmazsınız. Teknik zaruriyet (gereklilikte), maaliyet hiç bir zaman bahane olarak öne sürülmemelidir uzun vadeli düşümek en doğrusudur. Saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst